Search
Close this search box.

El Conseller Marzà inaugura el Congrés “Interseccions” sobre la història de la música valenciana, amb la Col·laboració de la FSMCV

València, 14 d’octubre del 2016

El conseller Vicent Marzà va inaugurar ahir el I Congrés de la Música amb el títol ‘Interseccions’, en un acte d’obertura que tinguè lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. 

Aquest congrés ha estat organitzat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, el Palau de les Arts i la Universitat de València, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, l’Associació Valenciana de Musicologia, la Reial Societat Econòmica d’Amics del País i l’Institut Complutense de les Ciències Musicals. 

En paraules del conseller Marzà, “aquest congrés és una fita que obrirà la porta a una nova etapa en l’estudi i difusió d’una moderna i necessària història de la nostra música. Una història valuosa pel contingut i valuosa per la significació en el conjunt de la nostra identitat. També servirà per a potenciar l’interés de nous investigadors músics valencians i compartir les seues investigacions“.

Es tracta d’un congrés que vol crear l’espai i el moment per fer una reflexió sobre l’estat de la historiografia musical després de 25 anys que fa de la publicació de la ‘Historia de la Música Valenciana‘, editada pel Levante-EMV. Des d’aquells temps, l’aparició de nous investigadors amb formació acadèmica i metodològica moderna ha permés la realització d’estudis específics dins de diverses àrees i ambients de l’activitat musical valenciana al llarg dels segles. El congrés proposa, precisament, una ocasió de debat per a aquestos investigadors, on s’afavoreix l’intercanvi de metodologies, experiències i informació.

Al congrés assistiran al voltant de 100 persones vinculades al món de la investigació musicològica i del món de la cultura. Cal destacar que el Comité Científic del congrés està conformat per Dinko Fabris, president de la Societat Internacional de Musicologia; Juan José Carreras, de la Universitat de Saragossa; Álvaro Torrente, de la Universitat Complutense de Madrid; Tess Knighton del Clare College de Cambridge; i Cristina Urchueguía, de la Universität de Berna. Fabio Biondi, director musical del Palau de les Arts, farà una de les primeres ponències del congrés.

El congrés té sessions orientades a la divulgació de noves metodologies combinades amb taules on s’exposaran treballs monogràfics, principalment d’investigadors valencians. Un dels seus objectius és la recuperació del nostre patrimoni, així com també posar-lo en valor a través d’un procés crític comparat amb altres treballs de pensament avançat d’Europa i Amèrica. 

Més informació: http://www.uv.es/interseccions/

Consulta el calendari amb els horaris de les ponències i els grups d’estudi ací.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías