Search
Close this search box.

El TAC de Catarroja acull el VI Festival Internacional de Percussió PERCUTE

Durant els dies 2, 3 i 4 de novembre de 2017 se celebrarà en el Teatre Auditori de Catarroja (TAC) la 6a edició del Festival PERCUTE, que organitza la formació valenciana Amores Grupo de Percusión. Un festival que ha anat consolidant-se any rere any pel seu caràcter innovador, la qualitat artística i tècnica dels seus participans a nivell nacional i internacional, així com per la difusió del patrimoni musical espanyol més contemporani i el foment de la nova creació per a instruments de percussió.

El festival inclourà, a més de les diferents classes i concerts, el 5é Concurs Internacional de Música de Cambra de Percussió, el 3er Concurs Internacional de Caja Solo i el 2n Concurs Nacional de Caja SOlo Júnior. En esta segona edició es contemplen dues categories: categoria A, fins a 14 anys i categoria B, fins a 18 anys.

En este 2017 l’obra obligada per al 3er Concurs Internacional de Caja Solo la realitzarà el compositor valencià Carlos Fontcuberta i estarà patrocinada per la firma NP. Guanyador del XXII Premi Joves Compositors Fundació Autor-CNDM i de la convocatòria del Plural Ensemble dirigida a joves compositors en 2011, Fontcuberta ha escrit obres d’encàrrec entre d’altres per a la Jove Orquestra i el Cor de la Generalitat Valenciana, el XV Concurs Internacional de Piano José Iturbi, l’Orchestre Philharmonique de Radio France, el Grup Instrumental de València i la Mostra Sonora Sueca.

PERCUTE 2017 es planteja com un festival permanent de creació musical. A més de fomentar la creativitat, l’experimentació i la difusió de la música contemporània, vol establir ponts amb el món acadèmic i esdevindre en un recurs educatiu complementari per als estudiants de música i joves músics professionals.

L’intercanvi amb grups professionals a nivell internacional, a promoció de joves intèrprets, així com la implicació dels estudiants que actualment s’hi formen en els consevatoris espanyols són els objectius d’este Festival que és possible gràcies a l’Ajuntament de Catarroja, Olympia Metropolitana i l’Institut Valencià de Cultura i el patrocini de NP Drums (València), Innovation Percussion, Consolat de Mar i Percufest.

Entre els grups que hi actuaran en l’encontre estarà ELEVEN 5 (guanyadors del IV Concurs Internacional de Música de Cambra de Percussió en la passada edició de 2016) i altra a càrrec dels finalistes de la cinquena edició.

A més, s’hi ha programat una masterclass i concert a càrrec de Jean Geoffroy, timbaler solista del Paris Orchestral Ensemble de 1985 a 2000, solista i fundador de l’ensemble de música contemporània Cour-Circuit en 1988 i memebre de la Menuhin Foundation Music Presence. De 2015 a 2017, Geoffroy ha estat director artístic de Percussions en Strasbourg.

Programa de l’encontre

Dijous 2 de novembre

II Concurs Nacional de Caja Solo Junior

III Concurs Internacional de Caja Sólo

22:00h Concert a càrrec d’ELEVEN 5

Divendres 3 de novembre

Jean Geoffroy, director artístic de Percussions en Strasbourg.

17:30h Masterclass

20:00h Concert

Dissabte 4 de novembre

Concurs dels finalistes del 5é Concurs Internacional de Música de Cambra de Percussió

Acte de lliurament de Premis

Compartir:

Últimas noticias

Categorías