Search
Close this search box.

Enguany cantem “Borinot el que no bote”, per unes falles més respectuoses

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va assistir fa unes setmanes al Congrés Teixint Lambda organitzat pel col·lectiu Lambda, moviment social de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals de València, per transmetre el seu recolzament i suport a la campanya que proposa canviar la cançó tradicional de les nostres festes “Maricón el que no bote” per una versió respectuosa amb el col·lectiu LGTB, “Borinot el que no bote”.

La FSMCV s’ha adherit, tal i com va fer ja l’any passat, a aquesta iniciativa, instant també a que les societats musicals s’adherisquen a unes “Falles més respectuoses”. A més del recolzament i adhesió de la FSMCV a aquesta campanya, la proposta compta amb el suport de la Junta Central Fallera i de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València.

Fa molts anys ja que des de Lambda reivindiquen que no es cante aquesta cançó la lletra de la qual resulta ofensiva cap a les persones homosexuals i les seues famílies. L’any passat van encetar, per aquest motiu, la proposta de canviar la paraula “Maricón” per “Borinot”, amb la intenció de fer una versió igualment valenciana però més respectuosa amb el col·lectiu LGTB.

Enguany, de nou, la FSMCV s’adhereix a la iniciativa, per aconseguir unes Falles respectuoses i a les quals tot el món, independentment de la seua identitat de gènere, puga botar.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías