Search
Close this search box.

Resolució del jurat del III Concurs de Composició per a banda de música amb finalitats pedagògiques de la Diputació d’Alacant

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i la Diputació d’Alacant han anunciat que José Luis González Sanchis és el guanyador del III Concurs de Composició de la província d’Alacant per a banda de música amb finalitats pedagògiques.

Este concurs ha nascut del conveni firmat entre la FSMCV i la Diputació d’Alacant amb l’objectiu de promocionar composicions de caràcter pedagògic dirigides als grups instrumentals de vent de les Escoles de Música de les Societats Musicals, concretament a alumnat d’un nivell tècnic aproximadament d’entre 3er i 4t d’Ensenyament Elemental.

L’obra “Princesas Desconocidas” del música valencià José Luis González Sanchis ha estat seleccionada com a guanyadora d’entre les 6 propostes presentades en la 3a edició del concurs i serà premiada amb 4.000 euros. A més, amb la finalitat de promoure la difusió d’esta composició, serà interpretada per les bandes juvenils de les Societats Musicals en el marc del Festival de Música i Família organitzat per la FSMCV

El jurat ha estat conformat per Ramón Más, president provincial de la FSMCV en Alacant i que també ha actuat com a president del jurat; Luis Vidal Domínguez, secretari general de la FSMCV, que ha exercit com a secretari del jurat; Susana Miralles Quiles, que ha participat en representació del CEFIRE; el compositor Vïctor Vallés Fornet; el director de banda Emilio José Alpera Alted; i el professor de música Jaime P. Asensi Seva.

Un dels criteris que s’ha tingut en compte a l’hora de valorar les obres és que es tractara d’un projecte fora igual de vàlid per a l’oient com per a l’intèrpret, és a dir, que els escolars gaudiran d’una música pensada per a alumnes d’edats compreses entre els 8 i els 12 anys i la banda de l’Escola de Música trobara en estes obres un repertori adequat al seu nivell.

A més, també s’ha valorat que la composició oferira diferents ferramentes de treball a l’aula de música per treballar aspectes bàsics de l’assignatura d’una forma amena. En este sentit, les possibilitats d’apropar la música a l’alumnat pot fer-se d’una forma molt variada ja que poden participar en la interpretació de l’obra mitjançant el cant, narracions, percussió corporal, acompanyament amb flauta o instruments de percussió menuts, danses, imatges, musicogrames, etc.

Sobre José Luis González

José Luis González és nascut a Rafelguaraf (València) i començà la seua relació amb el món de la música mol prompte de la mà dels seus pares, que des de que era menut el portaven a veure els assajos de la banda. Posteriorment començà la seua formació en l’Escola de Música de la Societat Ateneu Musical de Rafelguaraf. Estudià als conservatoris “Mestre Vert” de Carcaixent i “Óscar Esplà” d’Alacant, on acabà els estudis superior de percussió amb Matrícula d’Honor, Premi Extraordinari final de carrera i Premi Euterpe de la música. A més, va culminar la seua formació acadèmica en el centre de percussió “Madrid Okho”.

En novembre de 2007 entrà a formar part de l’Orquestra Simfònica i Cor de RTVE com a professor titular de percussió. En abril de 2013 s’estrnà la versió per a banda del Concert per a marimba de Ramón García Soler sota la direcció de José. Pascual Vilaplana i l’Orquestra de vent Filarmonía.

Madrid Okho dúo va oferir-li la possibilitat d’investigar i aprofundir amb la percussió defensant projectes com el voluntariat amb “Saniclown”, “Modernidad, método i mente”, “Música no escrita: el poder de la improvisación”, “Talkingdrum”, “España nuestra música”, “La era de los Materiales” (interpretada recientemente con la Ortve), i “Origen”.

Actualment, José Luis González compagina la seua tasca interpretativa amb la pedagògica impartint classes en l’acadèmia “Madrid Okho Centro de Percusión” i participant en diferents cursos de formació i especialització de futurs músics.

Concurs organitzat per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de l’Excel·lentísima Diputació d’Alacant.

logo diputacion alicante 2018

Compartir:

Últimas noticias

Categorías