Search
Close this search box.

Francisco Perales Ferre, director honorífic de la SM La Primitiva Setabense

La Societat Musical de la Primitiva Setabense de Xàtiva tanca aquest dissabte, 2 de desembre, els actes organitzats amb motiu de la celebració de Santa Cecília amb el Concert Extraordinari oferit per la Jove Orquestra i la seua Banda Simfònica (19:30h, Gran Teatre de Xàtiva). A l’acte es farà oficial la incorporació de nous música a la seua orquestra i a la seua banda.

Aquest concert serà diferent a uns altres doncs es farà oficial el nomenament del setabense Francisco Perales Ferre com a nou Director d’Honor de la Societat. En aquest mateix acte es commemoraran els 50 anys com a Director d’Honor d’Eduardo Cifre Gallego.

La primera part del concert estarà a càrrec de la Jove Orquestra que, sota la direcció de José Martínez Colomina, interpretarà l’obertura de “la Flauta Màgica” de Mozart i la “Rhapsody in Blue” de G.Gershwin. Com a solista actuarà Óscar Oliver, catedràtic i Cap de Departament del Conservatori Superior de Música de Castelló.

En la segona part se li lliurarà la insígnia de la Societat a Francisco Perales. El director titular, Francisco Sánchez Roca, dirigirà “Un dia a Viena”; Francisco Perales, “Maïla” i tancarà el concert “La Italiana en Alger” dirigida per Eduardo Cifre Gallego.

Tres obertures que desgraciadament s’escolten poc actualment en el repertori bandístic actual, però d’especial significació per a cadascun dels directors que van a intervenir i per a moltes generacions de músics forjats en aquest tipus de repertori.

L’entrada al concert és gratuïta, amb invitació que es pot arreplegar aquesta vesprada a la Secretaria de la Societat i aquest dissabte a l’entrada del Gran Teatre.

Després del concert se celebrarà el sopar social.

Francisco Perales Ferre

Director del Cor de la Generalitat des de la seua fundació i membre de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carlos. Ha sigut de tot en la família de la Vella. Pocs poden haver viscut d’una manera tan pròxima les últimes dècades d’aquesta Societat: nét i fill de seguidors de la Vella, músic, alumne, clarinetista, arxiver, director, conseller, mestre i exemple. Referència permanent per a la Societat.

Eduardo Cifre Gallego

Catedràtic de direcció, Medalla Commemorativa del Palau de la Música, Medalla de la Ciutat de València, posseïdor de múltiples guardons. Ha dirigit per tot el món. Durant aquests 50 anys ha aconsellat sempre a la Societat davant concursos i certàmens. Ha sigut tutor i mestre de músics i de molts dels directors de la Banda. Ha aportat el seu temps, els seus coneixements i experiència, també a la Jove Orquestra.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías