Search
Close this search box.

La FSMCV aconsegueix el finançament més alt de la història per a les SSMM

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha anunciat que ha aconseguit que les Societats Musicals (SSMM) reben en 2018 el finançament més alt de la història per part dels pressupostos de la Generalitat.

En els pressupostos de 2018 de la Generalitat Valenciana es preveu un finançament de quasi 13 milions d’euros per a les SSMM de la Comunitat. Tenint en compte que en 2014 les ajudes eren únicament de 6,4 milions d’euros, les dades reflecteixen que en els últims 4 anys s’ha aconseguit duplicar aquesta quantitat, la qual cosa significa un èxit sense precedents tant per a la junta directiva com per a tota l’estructura de la FSMCV.

“Açò va a permetre finançar, parcialment encara, la major part de les activitats que es realitzen per part de les SSMM, ajudes per a les Escoles de Música, per a instruments, construcció de locals, per a un programa d’intercanvis que és el major d’Espanya i per a altres grans activitats que s’aniran veient durant l’exercici”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

“Davant aquestes ajudes, des de la junta directiva de la FSMCV així com els presidents de les SSMM, agraïm a la Generalitat i als diferents grups parlamentaris l’aprovació d’aquests pressupostos que permetran continuar amb el desenvolupament de les nostres Societats Musicals”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

La quantitat total d’ajudes rebudes serà de 12,476 milions d’euros i han sigut repartides de la següent forma en funció de les diferents àrees:

– Escoles de Música: 9,4 milions d’euros (98% més que en 2014).
– Campaña d’Intercanvis: aproximadament (a causa que participen altres federacions) 1 milió d’euros per a les SSMM de la FSMCV (138% més que en 2014).
– Instruments de música: 0,215 milions d’euros (igual que en 2014).
– Instal·lacions: 0,75 milions d’euros (25% més que en 2014).
– Altres projectes: 0,35 milions (la dada és aproximada perquè es comparteix amb diversos programes).
– Total d’ajudes a la FSMCV: 0,761 milions d’euros (79% més que en 2014).

D’aquesta forma, s’extrau que el total d’ajudes que enguany rebran les SSMM de la Comunitat València serà d’11,715 milions d’euros, un 96% més que en 2014.

Des de la FSMCV s’ha destacat que aquest finançament és mostra del clar suport de les institucions públiques de la Comunitat a les Societats Musicals en un moment clau per a la seua història ja que en 2018 celebren el 50º aniversari de la constitució de la Federació i pròximament seran declarades BIC.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías