Search
Close this search box.

José Luis Granados elegit nou director de la banda de la Societat Musical de Segorbe

La Societat Musical de Segorbe ha seleccionat José Luis Granados Martínez com a nou director titular de la seua Banda Simfònica.

Granados començarà la seua labor al capdavant de la Banda el mes d’abril, i el seu primer concert serà el pròxim 21 de juliol a l’Auditori “Salvador Seguí” de Segorbe, en el concert corresponent al II Concurs de Pasdobles “Reines de Segorbe”. La primera part d’aquesta cita estarà protagonitzada per la interpretació dels 5 pasdobles finalistes d’aquest concurs, mentre que la segona part quedarà reservada per a un programa a elecció del nou director.

L’anterior director de la formació bandística, Josep Miquel Martínez, es va acomiadar diumenge passat 14 d’abril en el Palau de les Arts amb el concert pertanyent al Cicle “Bandes a les Arts”. En ell la Societat Musical de Segorbe va interpretar un magnífic programa amb Manuel Penella com a protagonista i peces d’altres grans compositors com Ruperto Chapí, Matilde Salvador o Jacques Offenbach. Aquesta actuació va ser gravada per a l’edició d’un CD que serà publicat en un futur.

SM Segorbe BANDES A LES ARTS 2019

José Luis Granados

José Luis Granados ha estudiat direcció d’orquestra i cor en diferents països europeus i amb artistes de gran nivell: a Itàlia amb el mestre Giuseppe Lancetta; a Àustria al costat de Achim Holub; en la Universitat Complutense de Madrid amb Juan María Esteban; i també ha realitzat cursos de direcció d’orquestra en la Universitat de València amb el mestre Yaron Traub.

Respecte a direcció de banda ha realitzat cursos amb Johan de Meij, Ferrer Ferrán, Sanz- Espert, José Rafael Pascual Vilaplana, Andrés Valero, Teo Aparicio Barberán, Rafa Garrigós i Vicente Soler Soriano. També ha dut a terme cursos de praxi interpretativa amb Lucca Chiantore i d’anàlisi orquestral amb Pablo Gómez, harmonia moderna amb Jesús Fernández Vizcaíno i Dani Flors, i contrapunt amb Ana Cazurra.

jose luis granados director opt

Assisteix a la producció del ballet El Quijote de Ludwin Minkus amb la Companyia de Dansa Nacional i Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts). També al workshop sobre producció operística I Puritani de Vincenzo Bellini en el Teatre Real de Madrid.

Ha dirigit a la Orquestra Da Camera Fiorentina (Itàlia), Orquestra de la Universitat de Maimónides de Buenos Aires (l’Argentina), Nis Symphony Orchestra i Kamerni Orkestar “Concertant” (Sèrbia), Kammerphilarmonier Graz (Àustria), Orquestra Simfònica Teatre Castelar d’Elda, a l’Orquestra de Còrdova i a l’Orquestra Filharmònica de Requena durant els seus concursos internacionals de direcció d’orquestra, a l’Orquestra de la Universitat Complutense de Madrid, la Banda Municipal de Bilbao, la Unió Musical Poblats Marítims, etc.

Ha sigut director titular de la Unió Musical El Xúquer de Sumacárcer, de la Banda del Centre Musical Beniopa (Gandia), i director musical i artístic de la Jove Orquestra Turina.

Societat Musical de Segorbe

El germen de l’actual Societat Musical cal buscar-lo en la capella de música de la Catedral segorbina, a la qual pertanyien molts músics i socis fundadors d’aquesta. Van ser aquests, juntament amb uns altres simpatiantes, en total uns cent, els que veient l’autèntica situació de deterioració de la banda municipal, van decidir crear una nova societat. El seu reglament va ser aprovat i presentat al Govern de la Província, a l’efecte de la llavors Llei d’Associacions, el 29 de març de 1905, sent el seu primer president José Torres Peyrats.

Hui dia, la Societat Musical de Segorbe compta amb 480 socis i una Escola de Música amb 150 alumnes, els quals nodreixen les quatre agrupacions de què disposa la societat: la Banda Jove formada per uns 30 músics, la Banda Sènior per uns 35, l’Orquestra “José Perpinyà” amb 45 i la Banda Simfònica que compta amb 90 músics degudament federats.

Actualment està presidida per Mari Pepa Colomina Gomis.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías