Search
Close this search box.

José Ramón Rico Muñoz, Ángel García Martínez i Frank Cogollos Martínez guanyen el Concurs Internacional de Composició “Música Jove”

L’Associació Música Jove de València (AMJ) ha donat a conéixer els guanyadors de la sisena edició del seu Concurs Internacional de Composició “Música Jove”.

Enguany al concurs s’han presentat un total de 74 obres de 41 compositors (38 homes i 3 dones, procedents de 6 països: Espanya, Colòmbia, Itàlia, Portugal, Mèxic i el Brasil. Com a curiositat, la província espanyola de la qual procedeixen més obres és València (11), seguida d’Alacant (5).

Els participants en aquesta edició han optat a tres modalitats: banda juvenil, banda infantil i ensemble flexible.

El compositor José Ramón Rico Muñoz, de Montoro (Còrdova), ha obtingut el primer premi en la categoria de Banda Juvenil a la qual optaven 33 composicions. El segon premi ha sigut per a Frank Cogollos Martínez, de Carcaixent (València), i el tercer per a Adrián Garrido Belda, també de Carcaixent (València).

En la categoria de Banda Infantil Ángel García Martínez, d’Albalat de la Ribera (València) ha obtingut el primer i el segon premi, mentre que el tercer ha recaigut en Manuel Bernal Nieto, de Sevilla. A aquesta categoria s’havien presentat 20 obres.

Finalment, en la categoria d’Ensemble Flexible, en la qual s’havien presentat 21 obres, Frank Cogollos Martínez, de Carcaixent (València), ha obtingut els tres premis.

El jurat d’aquesta edició ha estat compost pels compositors Ferrer Ferran, Hugo Chinesta i Martínez Gallego.

Premis

Els guanyadors rebran un diploma, un curs de so en línia a Ars Studios i l’estrena i l’enregistrament en CD de l’obra, a més de 5 exemplars d’aquesta. Així mateix, l’organització repartirà vals de Consolat de Mar valorats en més de 3000 euros. Com en edicions anteriors, les obres guanyadores seran interpretades en un concert gravat en directe i posteriorment editat en CD. Aquest enregistrament serà efectuat per unes agrupacions que seran seleccionades pròximament per l’AMJ a través del seu projecte “En connexió”.

L’acte ha comptat amb la presència del president de l’AMJ, Pere Ribas Sala, i el responsable del projecte, Enrique Barrachina, que a més han presentat el CD corresponent a les obres guanyadores del concurs de l’any passat.

Durant l’esdeveniment ha tingut lloc una breu actuació a càrrec de tres grups de l’AMJ. El ensemble de saxos ha interpretat Xàbia de Salvador Salvá i Marcha de la Jazz Suite Núm. 2 de Dmitri Shostakovich, i el ensemble de clarinets One Moment in Time d’Albert Hammond i John Bettis i Yesterday de Paul McCartney. Per part seua, l’ensemble de flautes ha oferit un programa integrat per Green Sleeves, El chaleco blanco (introducció i temps de seguidilles) de Federico Chueca (arranjament Juan Carlos García Simón) i It had better be tonight de Mancini (Arr. Amy Rice-Young).

El 6é Concurs Internacional de Composició Música Jove compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías