Search
Close this search box.

La 2a edició de “Cultura als barris” inclou 9 concerts de bandes de música de la ciutat de València

El pròxim cap de setmana arranca el projecte “Cultura als barris”, una iniciativa de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València que vol apropar la cultura a tots els valencians. Gràcies a un conveni amb el Palau de la Música, esta segona edició inclou de nou concerts de música de banda a càrrec de societats musicals pertanyents a la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la ciutat de València (Cosomuval) i a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

 

El primer d’ells se celebrarà el pròxim dissabte 9 de setembre en el barri de Tendetes i estarà a càrrec de la Unió Musical Santa Cecília de Castellar – Oliveral. Baix la direcció de Juan Carlos Asensi Campos (titular) i Miguel Peris Martínez (convidat) interpretaran un programa integrat per obres de Francisco Valor Llorens, Daniel Ferrero, J.F. Molina Pérez, Enrique Cárcel, Gerónimo Giménez, Hugo Chinesta i J. Padilla.

 

La resta de concerts els interpretaran les bandes de la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí (24 de setembre), el Centre Instructiu Musical Tendetes (1 d’octubre), la Societat Musical Barri de Malilla (21 d’octubre), la Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal (28 d’octubre), la Societat Musical la Unió de Tres Forques (29 d’octubre), la Societat Musical dels Orriols (4 de novembre), la Societat Musical Santa Cecília del Grau (5 de novembre) i el Centre Instructiu Musical de Benimaclet (12 de novembre).

 

Per al president de Cosomuval, Miguel Hernández, “és productiu treballar colze a colze amb l’Ajuntament de València i incloure la nostra música en les campanyes culturals de la ciutat. Mitjançant estes iniciatives es reconeix la tasca social, cultural i musical que les societats musicals realitzem en la nostra ciutat i ens permet arribar més enllà de les nostres zones habituals d’actuació”.

 

En la campanya, que va ser presentada ahir dimarts per la regidora Glòria Tello, participen 43 companyies i entitats amb més de 700 professionals que oferiran un total de 85 activitats en cap de setmana als barris de València. Un projecte que ha augmentat en durada i en extensió, ja que en la passada edició es va efectuar a huit barris i enguany seran deu barris els que gaudiran d’esta proposta de l’Ajuntament, del 9 de setembre al 12 de novembre.

 

Els concerts

Pots trobar tots els concerts a Música i Poble, l’agenda de la música popular de la Comunitat Valenciana.

 

musicaipoble culturaalsbarrisVLC2017

 

9 de setembre – 18.00 hores
Lloc: Barri de Tendetes – Esplanada PROP
Unió Musical Santa Cecília de Castellar – Oliveral


24 de setembre – 12.00 hores
Lloc: Barri de de la Llum (Pl. de Zumalacárregui)
Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí


1 d’octubre – 12.00 hores
Lloc: Barri d’Arrancapins – CDC Abastos, C/ Alberic
Centre Instructiu Musical Tendetes


21 d’octubre – 12.00 hores
Lloc: Barri de Patraix – Plaça Patraix
Societat Musical Barri de Malilla


28 d’octubre – 18.00 hores
Lloc: Barri de Malilla (Parc del carrer Olta)
Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal


29 d’octubre – 12.00 hores
Lloc: Barri de Sant Marcel·lí (Pl. De Monsenyor Óscar A. Romero)
Societat Musical La Unió de Tres Forques


4 de novembre – 17.00 hores
Lloc: Barri de Orriols (Plaça de l’actor Luis Ramírez)
Societat Musical dels Orriols


5 de novembre – 12.00 hores
Lloc: Barri d’Aiora – Esplanada del parc d’Aiora
Societat Musical Santa Cecilia del Grau


12 de novembre – 12.00 hores
Lloc: Barri de Sant Antoni (Pl. del professor Tierno Galván)
Centre Instructiu Musical de Benimaclet


 

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València

Cosomuval va nàixer en 1983 a iniciativa de sis entitats musicals de la ciutat. Actualment està formada per 25 societats que agrupen a un total de 2.200 músics actius. En les seues escoles de música s’imparteix ensenyament musical a més de 4.300 educands i es proporciona ocupació a al voltant de 300 professionals. A més estes societats aglutinen a més de 12.500 socis.

Però les societats musicals no sols estan compostes per bandes de música, la majoria d’elles disposen de Banda Juvenil, Conjunt Coral, Grups de Cambra, Conjunts de Jazz, etc., i inclús algunes d’elles disposen d’Orquestra Simfònica.

Durant els anys 2008 i 2009, i coincidint amb el XXV Aniversari de la seua fundació, la Coordinadora va impulsar diversos actes com “La Fira de les Bandes” en els Jardins de Vivers, o el Concert Commemoratiu del XXV Aniversari, que va tindre lloc en el Palau de la Música de València, a càrrec de la Banda Simfònica de la Coordinadora, composta per músics de totes les societats musicals de la ciutat i dirigida per Onofre Díez Monzó. Des de desembre de 2011 és el seu president Miguel Hernández Ferrer.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías