Search
Close this search box.

L’Agrupació Artística Musical de Dénia participa a la banda sonora de la Gamba Roja de Dénia

A què sona la gamba roja de Dénia? Aquesta és la pregunta que s’han fet un grup d’artistes que abasten des de la cuina fins a la composició musical, i que han donat lloc a una història que comença amb la pesca i termina al plat, acompanyada de la banda sonora que ens permetrà tastar aquesta delícia de Dénia, ara sí, amb tots els sentits, inclòs el de l’oïda.

La Gamba Roja de Dénia és el primer plat amb banda sonora del món, una melodia inspirada en tots els processos que envolten el producte insígnia de la capital de la Marina Alta, fruit del treball dels compositors Javier Pinto i Josep Pastor.

La Banda Sonora de la Gamba Roja de Dénia és una obra simfònica, escrita íntegrament per a banda de vent i percussió, de 15 minuts de duració i dividida en tres moviments:

  1. La Pesca. El primer moviment es caracteritza per sons purament cinematogràfics. Descriu l’alba a alta mar, el trencar de les ones al vaixell, el so de les màquines i el treball dels mariners. La parte central està marcada per un tempo lentissimo, el que transcorre abans de replegar de nou les xarxes i abans de tornar a terra, i termina de forma heroica.
  2. La Cuina. Aquest segon moviment descriu el procés d’elaboració i preparació de la gamba roja de Dénia. La recollida d’aigua de mar i l’aigua bullint són els principals efectes sonors. El moviment arranca amb un passatge alegre, en tonalitat major, per a descriure el procés de cocció de la gamba. Torna després al tempo lent que representa la delicadesa en la preparació i presentació de la gamba roja.
  3. Degustació. El compositor divideix en tres l’últim moviment, que evoca les sensacions dels comensals davant una gamba roja.

Demà dissabte 14 de gener a les 20:30h tindrà lloc l’estrena d’aquesta peculiar banda sonora, de la mà de l’Agrupació Artística Musical de Dénia.

L’estrena de la Banda Sonora de la Gamba Roja de Dénia coincideix amb el primer aniversari del nomenament de Dénia com a Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías