Search
Close this search box.

L’Associació Música Jove de València posa en marxa la segona temporada de la Valencia Youth Wind Ensemble

L’Associació Música Jove de València ha posat en marxa la segona temporada d’un dels seus projectes més importants: la Valencia Youth Wind Ensemble (VYWE), una agrupació integrada per un màxim de 45 joves músics creada amb l’objectiu d’interpretar repertori original per a banda de la mà dels millors compositors i directors del moment. La formació té, a més, un component pedagògic, raó per la qual durant les trobades s’organitzen activitats que complementen la formació que els alumnes reben als conservatoris.

Els músics interessats en participar en aquesta segona temporada de la VYWE poden formalitzar la seua inscripció mitjançant la web de l’AMJ fins el pròxim 20 de març.

Després de l’èxit de la primera temporada, el programa del 2017 es presenta molt atractiu, i comptarà de nou amb figures de renom internacional al camp de la direcció i la composició, com són Sara Maganzini, Thomas Doss, Kevin Sedatole i Kevin Houben.

La primera trobada del 2017 es celebrarà del 18 al 20 d’abril. Sota la batuta de Sara Maganzini, directora italiana que ha estat al front, entre d’altres, de la Banda Juvenil Representant de la Federació de bandes de la província de Trento (Itàlia), la VYWE interpretarà obres de compositors contemporanis italians (Davide Delle Cese, Franco Puliafito i Camilo de Nardis).

El compositor i director de fama internacional Thomas Doss serà l’encarregat de liderar la segona trobada, a celebrar el mes de juliol. El professor austríac ha impartit tallers i masterclass per tota Europea i a més és professor de direcció d’orquestra al Conservatori de Viena Privatuniversität. Tant els músics de la VYWE com tots aquells que ho desitgen tindran l’oportunitat d’assistir a un curs de direcció i altre de composició impartit pel professor durant la trobada.

L’activitat de la Valencia Youth Wind Ensemble es reprendrà en setembre amb la visita de Kevin Sedatole, director de bandes, professor de música i catedràtic de l’àrea de direcció a la Michigan State University College of Music. En aquesta ocasió, la plantilla treballarà amb el repertori seleccionat pel director americà i que inclourà obres de Gabriel Musella, Norman Dello Joio, Christopher Nelson i Giuseppe Verdi.

La temporada conclourà al desembre amb el director i compositor belga Kevin Houben, que desenvolupa una àmplia activitat en tota Europea i la música del qual és interpretada en tot el món. Una magnífica oportunitat per aprofundir en dos de les seues composicions més ambicioses: Atropos i Arcana.

A més, en la primera trobada s’ha convidat al director valencià Adrià Sánchez, i durant les tres següents es comptarà amb la participació del director artístic de la VYWE, Borja Martínez Alegre, que complementarà el treball dels directors convidats.

En definitiva, una segona temporada molt ambiciosa que pretén, al menys, assolir l’alt nivell artístic de la primera que va comptar amb figures de talla internacional com Otto Schwartz, Jacob de Haan o Bert Appermont.

Des de la directiva de l’AMJ es reitera l’objectiu de “continuar promocionant la música original per a la banda i donar la oportunitat als joves músics valencians de treballar amb els millors compositors i directors que existeixen actualment al panorama internacional”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías