Search
Close this search box.

La Bohème inaugura aquesta temporada d’òpera al Principal amb la Orquestra Lírica de Castelló

Castelló, 9 de novembre del 2016

Per obrir la temporada operística a Castelló, la Orquestra Lírica aposta per una obra de gran envergadura: La Bohème. És una destacadísima òpera en quatre actes amb música de Giacomo Puccini i llibret en italià de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, inspirada a la novel·la “Escenas de la vida bohemia” de Henri Murger. Al seu llibret, que combina drama i comèdia, l’acció es situa a finals del segle XIX a l’epicentre de la vida bohèmia: París.

Però la Orquestra Lírica transcendeix este cronotop en la seua actual posada en escena, sota la direcció escènica del valencià Jordi Aparici, i situa la trama en un univers distòpic que podria ubicar-se als darrers anys del segle XXI. Com assenyala el director artístico i musical de la formació Carlos Pascual, “el llibret de La Bohème possibilita una lectura al llarg dels anys perquè els seus temes són universals i atemporals, hui en dia continuem vivint-los de manera quotidiana”.

Amb un repart encapçalat per la soprano madrilenya Guiomar Cantó, que serà Mimí, i altres veus valencianes i castellonenques com Vicent Antequera (Marcello), Mario Corberán (Rodolfo), Fernando Piqueras (Schaunard), David Cervera (Colline), Marián Torres (Musetta) o José Goterris (Alcindoro/Benoit), la producció comptarà amb més de 100 veus a escena. El Cor Da Capo Benicarló i els alumnes de l’aula de cor de l’Escola de la Banda de Música “Ciutat de Benicarló” posaran també les seues veus a disposició de la partitura de Puccini, i es sumaran més de 40 figurants i un grup d’alumnes del Centre Professional de Música San José de Calasanz de Castelló que conformaran una banda a escena.

L’equip tècnic repeteix de nou participació en aquesta producció -com ja va fer en La Traviata-, però a més hi haurà escenografia digital d’Álvaro Beltrán, que demostrarà que la història de La Bohème té cabuda en una ciutat com la nostra, i no sols en el París vuitcentista.

Presentació en La Bohemia

El divendres 11 de novembre a les 20:30 hores tindrà lloc l’acte de presentación d’esta producció en el local La Bohemia (C/ Císcar, 14). Comptarà amb la introducció experta de Jacobo Ríos-Capapé, que impartirà la conferència “La Bohème… ¿però què té esta òpera?”, com ja va fer la temporada anterior al Palau de les Arts Reina Sofia de València. A més, els solistes de la producció la il·lustraran amb la seua interpretació en viu d’algunes de les escenes més brillants de la partitura de Puccini acompanyats per un pianista.

A açò hem de sumar la exposició fotogràfica de Carmen Campos, “Òpera des de dins”, protagonitzada per la vida entre bambalines de la Orquestra Lírica. A l’esdeveniment a la citada sala d’exposicions del local que comparteix nom amb la òpera presentada, assistiran també el director escènic i el director musical, que presentaran La Bohème i explicaran tots els detalls de la seua particular posada en escena per a Castelló.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías