Search
Close this search box.

La Conselleria d’Economia considera a les SSMM un sector productiu per a la Comunitat

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) s’ha reunit amb la Conselleria d’Economia per tractar els principals temes que afecten al sector i, en la reunió, s’ha arribat a la conlusió que les Societats Musicals actualment són un sector productiu per a la Comunitat Valenciana.

En este encontre han participat per part de la FSMCV els seu president, Pedro Rodríguez; el secretari general i responsable de l’àrea econòmica, Luis Vidal; la vocal de la junta directiva i responsable de programes de turisme i internacionalització, Amparo Máñez; i el coordinador de gestió cultural en la Federació, José Luis Pinotti. Per part de la Conselleria hi assistiren el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu; el director general d’Economia, Francisco Álvarez; i la directora general d’internacionalització i subdirectora de l’IVACE, Maria Dolores Parra.

La confluència

Entre els principals temes que s’han tractat ha destacat la inclusió de les Societats Musicals en el pla estratègic dels sector creatius del SERVEF, que tindrà repercusió en millores en el àmbit de la formació, l’ocupació i en l’estudi de possibles canvis en la regulació de les obligacions econòmiques. Alhora, s’estudiarà la possibilitat d’incloure el servici d’orientació laboral que ofereix el SERVEF també per als músics.

D’altra banda, s’ha considerat important la possibilitat d’incloure les SSMM sota el concepte d’«economia social», proporcionant-ne formació i ferramentes perquè puguen fer el seu balanç social. Això repercutirà, per exemple, en una millor relació amb els ajuntaments, altres entitats i el sector productiu.

Federacion Asociaciones Musicales 001

«Ens sentim molt satisfets amb este encontre mantingut amb la Conselleria d’Economia per la sintonia que s’ha produit ja que existeix una gran coincidència amb els plantejaments dels valors del model i de la regulació que ha d’afectar al sector i perquè suposa un reconeixement de la tasca realitzada per les SSMM i la cultura en general i la seua aportació a l’economia de la Comunitat, així com el nostre paper actiu en la generació de talent i ocupació», ha declarat Pedro Rodríguez.

També s’ha comentat la possibilitat d’adopció de mesures concretes que donen suport a la tasca de la figura del voluntari en l’àmbit d’entitats com les societats musicals.

Pel que fa a l’àrea d’internacionalització, s’ha detectat la importància d’aprofundir en les relacions entre la FSMCV i el propi IVACE amb l’objectiu de canalitzar carreres internacionales dels músics valencians, així com d’empreses que puguen recollir el caràcter emprenedor del sector.

En la reunió s’ha manifestat el desig de la Conselleria d’Economia per acollir tot allò que implica moviment econòmic i que prové de les SSMM així com del món de la cultura en general.

Per últim, la FSMCV ha informat a la Conselleria que està treballant en un nou conveni laboral per a les escoles de música adaptat a les necessitats concretes del sector.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías