Search
Close this search box.

La Conselleria d’Educació augmentarà un 16% les seues ajudes per a les Escoles de Música de les Societats Musicals

En concret, les ajudes per a 2018 augmentaran en 1,1 milió d’euros.

La Conselleria s’ha compromès a resoldre peticions històriques de la FSMCV com facilitar les dades agrupades de les convocatòries d’ajudes per al finançament del professorat de les EEMM, la modificació de l’article 22 de la Llei de la Música Valenciana o el mapa escolar d’ensenyaments de música.

La FSMCV ha sol·licitat que s’acceleren els tràmits perquè Berklee València renove la seua presència a l’àmbit musical valencià, a causa del valor de la seua aportació al sector.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) s’ha reunit amb la Conselleria d’Educació amb l’objectiu d’aprofundir en els principals temes que afecten a les Escoles de Música (EEMM) de les Societats Musicals (SSMM) de la Comunitat Valenciana.

En la trobada en la qual han estat presents el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, el vicepresident 1r de la FSMCV, Remigi Morant, el Secretari Autonòmic d’Educació i Investigació, Miguel Soler, i la directora general de Formació Professional i ensenyaments de règim especial, Marina Sánchez, s’ha anunciat que les ajudes que en 2018 concedirà a les EEMM augmentaran en 1,1 milions d’euros, per la qual cosa suposaran un increment d’un 16% pel que fa a l’exercici anterior. La junta directiva de la FSMCV estudiarà en els pròxims dies els pressupostos de la Generalitat i les diferents dotacions assignades amb la finalitat d’estudiar una possible presentació de sol·licitud d’esmenes als grups parlamentaris.

Així també, la Conselleria ha mostrat la seua disposició a revisar la sol·licitud de la FSMCV sobre la modificació de la Llei Valenciana de la Música en el seu article 22 que parla dels ensenyaments mínims en les EEMM amb la finalitat que s’arreplegue una formulació pròpia del plantejament pedagògic d’aquests centres en la Llei d’acompanyament dels pressupostos de 2018.

La Conselleria ha mostrat la seua disposició a estudiar al costat de la FSMCV un pla global de formació per al professorat de les EEMM que incloga una línia específica de formació del seu professorat i que considere la formació en centres com una possibilitat conduent a la millora de cada centre educatiu.

“Considerem molt satisfactoria la trobada que hem mantingut hui amb el Secretari Autonòmic d’Educació perquè hi ha una bona predisposició per a avançar en preocupacions històriques que s’han realitzat des de la Federació i que seran molt beneficioses tant per a les EEMM de les nostres SSMM com per al futur de la música popular valenciana”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

En la reunió, la Conselleria s’ha compromès a compartir la proposta del mapa escolar d’ensenyaments de música a la Comunitat Valenciana, quant dispose de conclusions sobre l’estudi que s’està realitzant sobre aquest tema.

A més, Miguel Soler ha assegurat que es facilitaran les dades agrupades de les convocatòries d’ajudes per al finançament del professorat de les EEMM, una reivindicació de la FSMCV des que aquestes van passar a dependre de la Conselleria de Governació.

Col·laboració entre la FSMCV i la Fundació Berklee València

La FSMCV ha informat al Secretari Autonòmic de la col·laboració que actualment desenvolupa al costat de la Fundació Berklee València i la disposició d’ambdues entitats a aprofundir els seus llaços. En aquest sentit, la setmana passada Pedro Rodríguez i Remigi Morant es van reunir amb la Dra. Krystal Prevalga Banfield, degana del programa Berklee City Music, per a estudiar pròxims projectes i es va manifestar el desig de les dues parts per implantar conjuntament el programa que desenvolupen de manera gratuïta en les EEMM valencianes. En concret, la petició de la FSMCV a Miguel Soler ha sigut que s’acceleren els tràmits perquè Berklee puga renovar a partir de 2022 la seua presència en l’entramat musical valencià.

FSMCV Conselleria Educacion

PEU DE FOTO (D’Esq. A Dta.): Pedro Rodríguez (president FSMCV), Miguel Soler (Secretari Autonòmic d’Educació), Remigi Morant (vicepresident FSMCV).

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías