La Paz tanca l’any amb un total de 241 actes i aferma en el 2023 els seus cicles i festivals

En el concert de festes s’estrenarà un pasdoble en honor al 75 aniversari de les reines i dames de les festes del Crist.

Un total de 241 actes, entre esdeveniments diversos, audicions i concerts han sigut realitzats per les agrupacions musicals de la Societat Musical La Paz i l’alumnat dels seus centres educatius, l’escola de música elemental Maestro Climent i el conservatori autoritzat professional Vila de Sant Joan.

Entre els principals, el mes de març passat, el concert en la parròquia en el qual es va gravar en directe el quart volum de la col·lecció “Música per al Poble de Sant Joan” en el qual es pot escoltar el Rèquiem de Mozart a càrrec de l’Orquestra Simfònica dirigida per Joan Espinosa, projecte que es va iniciar en el 2019 i que després d’un temps de pandèmia es va poder posar en marxa conjuminant esforços amb els cors d’Ibi i Onil, que es van sumar a les veus de l’orfeó Sant Joan, a més de les veus de la soprano Pepi Lloret, la mezzosoprano Concha Marcos de Lleó, el tenor Mario González i el sota Rubén Belmonte.

Al llarg del pròxim exercici es gravarà el cinqué volum en el qual s’inclourà entre altres el pasdoble ‘Societat Musical La Paz’ de Ferrán Campos-Valdés, pasdoble guanyador del tercer certamen de composició “Sant Joan d’Alacant” en honor als 150 anys de la fundació de la banda de música La Paz i ‘Sesquicentenari’, obertura de Joan Enric Canet composta per encàrrec per a celebrar l’aniversari.

Per a mediats del pròxim estiu està previst, en el marc del V certamen de composició, triar el pasdoble en honor al 75 aniversari de les reines i dames de les festes del Crist, que s’estrenarà en el concert de festes, igual que la lletra del pasdoble himne de les festes del Santíssim Crist de La Paz, guanyador en l’anterior certamen. L’edició de les partitures i del posterior CD de la col·lecció ‘Música per al Poble de Sant Joan’ comptarà, com en els anteriors exercicis, amb el segell editorial i discogràfic de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, FSMCV-PRODUCCIONS i FSMCVEDICIONS.

La Societat Musical La Paz, en col·laboració amb la parròquia Sant Joan Baptista i la Junta Major de Confraries i Germanors de la Setmana Santa de Sant Joan d’Alacant, va tornar a organitzar un total de 21 programes que van donar cobertura musical als actes de Sant Gregori i Setmana Santa, i que en les pròximes festes s’afermaran amb la participació dels cors en diverses processons.

La Paz va continuar, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, amb el segon cicle de música sacra “Sant Joan Baptista” amb tres concerts d’alt nivell artístic. Aquest cicle aspira a ser un referent musical igual que el cicle de música antiga “Sancti Iohannis”, que aquest 2023 passarà al mes d’octubre afermant els concerts en l’ermita de Benimagrell.

També l’entitat musical apostarà a potenciar el cicle degà de l’entitat, el cicle de música de cambra ‘Novembre Musical’ que enguany compleix la seua vint-i-quatrena edició i en el qual s’espera l’actuació de grups i solistes rellevants del panorama interpretatiu.

Els concerts estiuencs de l’IV Festival Internacional de Jazz celebrats enguany als jardins municipals de Manzaneta i a la Torre Ansaldo ratifiquen indiscutiblement a Sant Joan com un referent musical a la província d’Alacant amb una gran varietat d’estils consolidats: música de banda, simfònica, coral, cambra, i les grans apostes de música antiga, sacra i moderna.

D’altra banda, en el concert de clausura de l’actual curs acadèmic, oferit al juny per la banda i l’orquestra del conservatori, va tindre lloc la graduació de la setena promoció del centre autoritzat professional de música Vila de Sant Joan en la qual es van graduar un total de nou estudiants.

La festa en honor a Santa Cecilia de la banda de música, celebrant la volta a la normalitat després de tres anys d’espera, va coincidir amb diversos homenatges a Manuel Ivorra Alberola (soci d’honor), Cristina Amat Giner (músic en actiu i dona pionera en la banda de música), Amparo Espinós Juan (acabada de llicenciar en percussió i pedagogia) i també a vint-i-dos educands que es van incorporar oficialment a la banda titular. Així mateix l’entitat també va condecorar amb la medalla de plata de l’entitat als músics César Pérez García, Ana Alegre López i Dolores Sala Buades, per la seua pertinença a la banda titular durant més de vint-i-cinc anys.

Programació de Reis

Els alumnes de l’escola elemental participaran per primera vegada en la cavalcada.

Dimecres que ve 4 de gener a les 12h en l’exterior de la casa de cultura tindrà lloc el concert de reis del gran grup de metalls de la Societat Musical La Paz dirigit per Rubén Rubio en el qual com a anys arrere participaran tots els alumnes de l’escola de música elemental Maestro Climent de les especialitats instrumentals de vent metall (tuba, bombardí, trombó, trompa i trompeta) al costat dels instrumentistes de la banda del conservatori i professors.

D’altra banda els alumnes integrants de la banda infantil de l’escola, dirigida per Amparo Espinós, participaran per primera vegada en la cavalcada de reis acompanyant a la colla de dolçainas Sargantana i a la banda de música titular que ambientaran les tres carrosses dels reis mags.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías