La SAM d’Alginet designa al jurat del Concurs de Composició Pascual Pérez Choví de pasdobles

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet comptarà per a aquesta tercera edició amb Juan Enrique Benavent (president, com a guanyador de l’any passat), Esteban Peris Aviñó i Andrés Valero-Castells, prestigiosos compositors i músics que avaluaran les obres

El concurs ha rebut 14 composicions de les quals el jurat seleccionarà un màxim de cinc que seran interpretades per la Banda Simfònica de la SAM d’Alginet en un concert que tindrà lloc el 16 de setembre de 2023, dia en què es farà públic el lliurament dels premis

La societat musical, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet, dotarà amb 1.500, 1.000 i 500 euros als tres pasdobles premiats pel jurat que valorarà la seua originalitat i idoneïtat per a ser interpretats en cercaviles

Voro López, president de la SAM d’Alginet: “Estem molt satisfets amb els membres del jurat, que han constatat la qualitat de les obres presentades i que tindran una complicada labor per seleccionar a les finalistes”

L’Ajuntament d’Alginet va proclamar en 2019 com a fill adoptiu del poble al compositor i director Pascual Pérez Choví (1889 – 1953), una icona i referent de la cultura bandística i un músic d’una àmplia i reconeguda trajectòria artística

Alginet, 12 de juliol de 2023

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet ha designat als tres membres del jurat de la tercera edició del Concurs de Composició Pascual Pérez Choví en la modalitat de pasdoble: Juan Enrique Benavent (president, com a guanyador de l’any passat), Esteban Peris Aviñó i Andrés Valero-Castells, prestigiosos compositors i músics que avaluaran les diferents propostes presentades. L’entitat, que duu a terme aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet, ha mostrat la seua satisfacció pel nombre d’obres presentades.

El concurs ha rebut un total de 14 composicions que han de ser originals, inèdites i que no hagen sigut interpretades públicament amb anterioritat a la decisió del jurat del concurs, que seleccionarà un màxim de cinc que seran interpretades per la Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet en un concert que tindrà lloc el 16 de setembre de 2023, dia en què es farà pública el lliurament dels premis. Els autors de les obres seleccionades que no obtinguen premi rebran un diploma que acreditarà la seua condició de finalista en el concurs.

La societat musical dotarà amb 1.500, 1.000 i 500 euros als tres primers pasdobles premiats pels membres del jurat que valorarà, especialment, l’originalitat de les composicions, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades en cercaviles. L’admissió d’originals, amb les obres identificades amb un lema, va finalitzar el 31 de maig.

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha manifestat que “estem molt satisfets amb els membres del jurat, que han constatat la qualitat de les obres presentades i que tindran una complicada labor per seleccionar a les finalistes”. López ha subratllat que “agraïm a l’Ajuntament d’Alginet el suport que brinda a un concurs que té entre els seus objectius promocionar als compositors i compositores, i retre homenatge a la figura de Pascual Pérez Choví, músic molt vinculat amb la nostra societat musical i amb el municipi”.

Pascual Pérez Choví, un referent
L’Ajuntament d’Alginet va proclamar en 2019 com a fill adoptiu del poble al compositor i director Pascual Pérez Choví (1889 – 1953), una icona i referent de la cultura bandística i un músic d’una àmplia i reconeguda trajectòria artística. Fruit de la col·laboració de la societat musical i el consistori en la reivindicació i difusió de la seua figura i obra es va gestar, dins de la celebració del 125 aniversari de la SAM d’Alginet, la competició que porta el seu nom.

Pérez Choví va començar a tocar el clarinet en la Banda Municipal de València als 11 anys, i va dirigir, a partir de 1923, a la Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet. Liderant aquesta formació va guanyar, en 1924 i 1925, dos segons premis en el Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) Ciutat de València. En 1926 va obtindre el primer premi en aquest prestigiós concurs estrenant la seua obra, Pepita Greus, un popular pasdoble dedicat a la poeta alginetina Ángela Josefa Greus Sáez.

El director va aconseguir un altre primer premi amb la Banda Simfònica en el CIBM Ciutat de València en 1930, així com primers premis en el Certamen de Requena i en el de Benifaió. El compositor, molt vinculat amb el municipi d’Alginet, compta amb obres molt conegudes en el panorama bandístic com Entre azahar, Flores de España, Mariloles y Mimosita.

Festival de la societat musical
La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va celebrar el Festival SAMA en la plaça del Mercat en la qual van participar uns 200 xiquets i xiquetes que van interpretar diversos temes de Queen. Va ser un esdeveniment musical multitudinari en el qual els alumnes de l’escola de música i del centre autoritzat van mostrar els avanços amb el seu instrument en un concert.

Els joves músics de les diferents aules (sensibilització, guitarra, piano, trompeta, trompa, tuba i bombardí, violí, violoncel i viola, oboé, flauta, clarinets i fagot, saxofon i percussió) liderades i dirigides pels professors de la societat musical van abordar temes molt coneguts de la banda britànica, que va liderar Freddie Mercury, com a I was born to love you, Another one bites the dust, Don’t stop me now, We are the champions, Somebody to love, Bohemian rhapsody, Radio ga ga, We will rock you o The show must go on, entre altres, el 30 de juny.

Des de 1894
La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. més de 400, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.

La SAM d’Alginet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.

Alginet
Alginet 2

Compartir:

Últimas noticias

Categorías