Search
Close this search box.

La Unió Musical Alqueriense guanya una Medalla d’Or en l’olimpíada musical de Kerkrade

La Unió Musical Alqueriense ha aconseguit una medalla d’or en la tercera modalitat Harmony Concert del World Music Contest de Kerkrade que s’ha celebrat durant el mes de juliol, quedant finalment en la vuitena posició a nivell mundial.

La UMA, formada per 61 músics, va participar en aquest concurs de caràcter internacional el passat 23 de juliol i com a peça introductòria va interpretar el pasdoble l’Alqueriense de Carles Romero Melià, pasdoble compost expressament per a la banda quan va participar en el certamen de la Sénia el 2010. Com a peça obligada va interpretar The land of Zarathrustra, de l’iranià Amir Molookpour, la qual va ser valorada pel jurat amb 87,33 punts. El agua prodigiosa, del compositor valencià Francisco José Martínez Gallego, va ser l’obra lliure que va interpretar la societat musical, valorada amb 89 punts, obtenint així una puntuació total de 88,17 punts.

La Unió Musical Alqueriense amb aquesta puntuació va rebre una Medalla d’Or que la WMC va entregar durant la vesprada del certamen a la directora de la banda, Lidón Valer i al president de la societat musical, José Antonio Torres.

Aquestes Olimpíades Musicals, celebrades a Kerkrade cada quatre anys, és una de les cites més importants del món en la que participen bandes de tot tipus. En aquesta edició, en el qual han participat 250 agrupacions, uns 18.000 músics de 30 països diferents, la UMA ha sigut l’única banda de la província de Castelló que ha participat, competint contra 28 bandes procedents d’Alemanya, Xina, Itàlia, Àustria, Colòmbia, Tailàndia, Suïssa, i un llarg etcètera de països d’arreu del món.

Com explica Lidón Valer,  la directora de la societat musical, “ha estat un grandíssim projecte per a una xicoteta banda com és la nostra”. En aquesta línia matisa que “em sent orgullosa de ser la directora d’aquesta societat musical per la constància i dedicació dels seus integrants, i com no, és un privilegi per a tots haver optés aquest premi”.

Així doncs, amb aquesta medalla d’or, la banda de les Alqueries suma un guardó més al seu palmarés de caràcter internacional, ja que en 2006 la UMA va participar en el Certamen Internacional Vall d’Aosta, en Itàlia, aconseguint el primer premi en la tercera secció i en 2010 també va obtenir el primer premi de la segona secció en el IV Certamen Internacional de Bandes de Música de la Sénia.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías