Search
Close this search box.

L’Artística Manisense celebra el seu 50 aniversari amb un programa especial d’activitats

La Societat Musical L’Artística Manisense commemora el 2018 el 50 aniversari de la seua fundació i ho celebra amb un programa especial d’activitats que es duran a terme durant el pròxim any. La programació especial del 50 aniversari es va presentar durant el Concert de Nadal de la Banda Simfònica, que va tenir lloc el passat 24 de desembre baix la batuta de Bram Sniekers.

Conferències, tallers, jornades, audicions o concerts són només algunes de les activitats programades durant els pròxims mesos, amb l’objectiu de reivindicar el paper de la societat musical en la cultura i la música de Manises, però també reflexionar sobre allò que pot significar una societat musical moderna. Les activitats programades no deixen de banda la recuperació de la història de L’Artística Manisense, que es recollirà en una sèrie de tres revistes monogràfiques que es distribuiran en els pròxims mesos, així com en una exposició fotogràfica programada per a final d’any.

Les primeres activitats de la programació especial tindran lloc al llarg del mes de gener i culminaran en el Concert de Nadal de 2018, que comptarà amb la participació del solista de flauta de l’Orquestra de València Salvador Martínez Tos, músic de L’Artística Manisense, i que a més oferirà una master-class. Este serà el primer d’una sèrie de concerts i classes magistrals a càrrec dels músics i músiques formats a casa nostra i que ara treballen en orquestres i conservatoris de prestigi. Músics que d’una manera o altra han mantingut el lligam amb la banda de L’Artística Manisense i que són la mostra més clara de l’èxit del projecte musical que va nàixer ara fa cinquanta anys.

L’Artística Manisense es va fundar l’any 1968 per iniciativa de músics manisers i aficionats a la música de la localitat per omplir el buit musical que havia deixat la desaparició de les bandes de La Paz i El Musical. Al llarg de la seua història, la Banda Simfònica de L’Artística Manisense ha guanyat diversos certàmens de música, com ara el Certamen de València i el Vila d’Altea. A més de la seua agrupació principal, actualment la Societat Musical compta amb una Orquestra, un Cor Polifònic, una Banda Juvenil i altres agrupacions com la Batucada Zumba-li Xe. La Societat compta també amb una Escola de Música, Dansa i Teatre que ofereix classes d’ensenyaments elementals i professionals de música, així com classes per a bebés o solfeig per a adults.

Més informació:

Programació especial 50 aniversari

Compartir:

Últimas noticias

Categorías