Search
Close this search box.

Les societats musicals valencianes reten homenatge al Dia de la Dona

Moltes societats musicals aprofiten este cap de setmana per fer els seus particulars homenatges al Dia Internacional de la Dona, en el marc de la lluita per la igualtat i de la visibilització de les dones en un món, el de la música, moltes voltes masculinitzat.

Així com la Federació de Societats Musicals vol commemorar aquest dia amb el Concert del 8 de març i la Banda de Dones, moltes formacions de les nostres societats musicals posaran els seus instruments i treball musical al servei de les dones, en diferents actes de reivindicació contra la discriminació i per la visibilitat femenina no sols a l’àmbit musical, sinó a totes les esferes socials i tot arreu del planeta.

Les bandes de Benifairó de la Valldigna, Simat de la Valldigna i Barx s’han unit per retre el seu homenatge al 8 de març, amb un concert conjunt que serà interpretat per dones i dirigit per una altra dona, Olga Clari. Aquesta agrupació femenina creada per a la ocasió interpretarà el seu concert a l’Auditori Municipal de Benifairó de la Valldigna el dissabte 4 de març a les 19:30 hores.

L’Associació Filharmònica Rossellana aprofitarà els actes de commemoració del seu centenari i junt amb la Unió Filharmònica d’Amposta celebrarà un Concert de Bandes Centenàries pel Dia de la Dona Treballadora el dissabte 4 de març a les 18h a la Casa de Cultura de Rossell.

La Societat de la Unió Artística Musical d’Almàssera també celebra el diumenge 5 de març a les 12h el seu concert Homenatge a la dona, al Centre Cultural d’Almàssera.

El diumenge passat, 26 de febrer, també la banda simfònica del Centre Instructiu Musical La Armónica de Bunyol va celebrar el Concert en honor a la dona “litrera”, un esdeveniment musical dirigit pel prestigiós director holandès Jan Cober.

Per la seua banda, la Unió Musical de Llíria també ha apostat pel talent femení per a la direcció de la seua orquestra simfònica, que a partir d’ara serà digirida per la jove i prestigiosa directora Beatriz Fernández Aucejo, qui a més a més ha estat la primera dona de la història de la Entrada de Bandes que ha dirigit El Fallero.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías