Search
Close this search box.

La FSMCV reivindica la necessitat d’impulsar la presència i lideratge de la dona en l’àmbit musical

Amb motiu de la celebració el proper 8 de març del Dia Internacional de la Dona Treballadora, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha reivindicat la importància d’impulsar la presència i lideratge de la dona en l’àmbit musical.

Per aquest motiu, la FSMCV oferirà el 5 de març un concert dirigit i interpretat únicament per dones, i ha desenvolupat un decàleg de bona praxis que permeta acabar amb les desigualtats al sector musical.

“Amb aquestes iniciatives, com quan creem la Banda de Dones de la FSMCV, volem mostrar el compromís de la nostra entitat amb el desenvolupament d’un panorama cultural igualitari amb homes i dones en què desapareixen les barreres per qüestions de sexe i es dignifique i reconega la històrica aportació de les dones a la música des de fa segles fins l’actualitat”, ha senyalat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Actualment, el 37% dels músics de les societats musicals federades són dones, i a la franja d’edat que arriba fins els 20 anys la presència femenina supera en alguns casos cotes del 50%.

“Junt amb aquestes xifres, en 2017 hem rebut més de 200 sol·licituds per formar part de la Banda de Dones de la FSMCV, dades realment positives que mostren una evolució i una major implicació i presència de la dona en les societats musicals”, ha afirmat Lourdes Gavilá, membre de la Junta Directiva de la FSMCV i coordinadora del projecte del concert del Dia de la Dona.

 

Concert 5 de març

El pròxim diumenge 5 de març, a les 11:30h, la Banda de Dones de la FSMCV oferirà un concert exclusiu en l’Auditori Palau de Congressos de Castelló. En aquest esdeveniment, 70 dones músiques de la Comunitat Valenciana demostraran el talent femení sota la batuta de la directora Lidón Valer Cabaleiro.

La banda de Dones fou  una iniciativa de la FSCMV posada en marxa en 2015 amb l’objectiu de donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió.

“Ser la directora de l’esdeveniment significa una responsabilitat molt gran, perquè no és només un concert, sense més, suposa crear consciències, pensaments, reflexions del paper de la dona en la música. El concert té un motiu molt clar i es té que demostrar amb la música”, ha destacat Lidón Valer Cabaleiro.

El concert del 5 de març disposarà d’un programa farcit de simbolisme en què es rescataran grans obres que van quedar perdudes en l’oblit pel sol fet d’haver estat creades per dones, com són “La marxa del Rei Rabut” de Matilde Salvador o “Stonage” de Sara Galiana.

 

Spot del Concierto del Día de la Mujer, que interpretará la Banda de Mujeres de la FSMCV

Compartir:

Últimas noticias

Categorías