Search
Close this search box.

Les 12 societats musicals de la Foia de Bunyol-Xiva reelegeixen Ricardo Sales com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca de la Foia de Bunyol-Xiva han celebrat eleccions i han votat de nou com a president comarcal a Ricardo Sales. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per configurar tota la seua estructura, que a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre al Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims quatre anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Ricardo Sales, que ha sigut elegit de nou en el càrrec pel 100% dels vots, és soci de la CIM Santa Cecília de Yàtova i fou president de la Societat Musical Santa Cecília de Macastre.

Valencia Hoya de Buñol

Ricardo Sales, president de la de la Foia de Bunyol-Xiva

Aquesta reelecció suposa el resultat de 6 anys de treball al front de la comarca. El nostre eix central és la uniat i la cooperació entre les nostres societats musicals.  Hem aconseguit ser una comarca unida, des del punt de vista musical, i és un orgull veure com totes treballen a la par pel bé comú i la plena col·laboració amb la FSMCV“, ha afirmat Ricardo Sales.

Com ha resaltat, un exemple d’èxit són  les 18 edicions de l’encontre comarcal d’escoles de música de les societats musicals. Cada any compta amb vora 2.500 participants entre alumnes, músics i pares i amb la col·laboració total dels ajuntaments dels municipis a on es celebra.

“Pel que fa a projectes futurs, esperem consolidar més encara si cap aquesta germanor i emprendre la problemàtica comú de totes les societats musicals com són el finançament, les escoles de música, l’empleabilitat, etc., mitjançant la cooperació i treball unificat amb els serveis centrals de la FSMCV“, ha explicat el president comarcal.

“Tot açò serà posible gràcies al treball de tot el comité comarcal que desinteressadament recolza i treballa per a que continuem endavant. Jo sóc el cap visible i ells fan que la gran tasca que es desenvolupa semble senzilla”, ha destacat Ricardo Sales.

Actualment, la Foia de Bunyol-Xiva compta amb 12 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major número possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que el 2018 celebra el seu 50º aniversari, agrupa a 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics i 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents al 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías