La simfonia “Remembrance” de Carlos Pellicer realitzarà la seua première alemanya diumenge 6 de gener

El passat 1 de desembre de 2018 s’estrenava a Altea, Espanya, la primera simfonia del compositor espanyol Carlos Pellicer encarregada per la Societat Filharmònica Alteanense com a peça d’obligada interpretació per a la 45éna edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila d’Altea’, el qual va estar dedicat a la dona, a la igualtat de gènere i en particular a la figura de Carmelina Sánchez-Cutillas, escriptora alacantina.

Tal com ha transcendit en diferents mitjans de comunicació i crítica musical en general, sens dubte l’estrena de la primera simfonia de Pellicer va ser un vertader èxit donat el sorprenent acolliment entre músics, públic en general i diferents directors nacionals i internacionals que van assistir a l’estrena. Resultat d’aquest èxit és l’interés immediat de diversos directors a realitzar l’estrena de Remembrance en els seus respectius països, trencant amb l’estigma que habitualment se’ls concedeix, injustament en molts casos, a les obres d’obligada interpretació de molts dels concursos bandístics actuals.

Durant els pròxims mesos la simfonia Remembrance s’estrenarà en diversos països, sent el primer d’ells, tan sols un mes després de l’estrena en el CIM Altea, diumenge 6 de gener en Gersthofen, Alemanya. Toni Scholl és un prestigiós director alemany que va poder presenciar en directe la passada edició del certamen alteà, i que va visitar per primera vegada aquest prestigiós concurs atret per l’estrena d’un dels treballs més importants fins a la data de Carlos Pellicer. Ell serà l’encarregat de realitzar l’estrena al seu país, i en aquest cas serà al costat de la Schwäbisches Jugendblasorchester, una jove formació amb un altíssim nivell de formació.

És habitual que el compositor valencià centre el seu treball fora d’Espanya i treballe personalment en molts dels concerts en els quals s’interpreta la seua música impartint conferències, sessions de treball amb músics, directors i fins i tot dirigint en moltes ocasions. Encara que la seua trajectòria ja és molt coneguda al nostre país, la major difusió de la seua música i el seu treball és a nivell internacional.

D’aquesta forma, la pròpia formació alemanya Schwäbisches Jugendblasorchester està realitzant durant tota aquesta setmana sessions intensives de treball amb el director alemany i amb el mateix Carlos Pellicer que viatjarà a Gersthofen els pròxims dies per a treballar amb tots ells i ultimar l’estrena alemanya de la simfonia Remembrance dissabte que ve.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías