Search
Close this search box.

Les Societats Musicals recolzen el treball de la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat a a Llosa de Ranes la seua primera Assemblea General de 2018. Aquesta ha sigut inaugurada pel president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, el president de la Societat Musical de LLosa de Ranes, José Javier Carreres i l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar. La finalitat d’aquesta trobada ha sigut fer balanç de la gestió i de l’actuació econòmica de 2017. En aquest sentit, les Societats Musicals han ratificat la labor de la FSMCV i totes les votacions han sigut aprovades amb més del 90% de vots a favor, especialment la declaració institucional amb un 99,5%.

AO 6315

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, el president de la Societat Musical de LLosa de Ranes, José Javier Carreres i l’alcalde de la Llosa de Ranes, Evarist Aznar

“Estem molt satisfets amb el treball realitzat i és un gran ressort comptar amb el respatler unànime de les nostres Societats Musicals. Açò ens dóna força per a continuar lluitant en un any molt important per a nosaltres en el qual som a punt de ser declarats BIC i en el qual celebrarem amb magnificència el 50º aniversari de la creació de la Federació”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

L’autorització a la Federació per a negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per a les Escoles de Música és un dels punts més remarcables de l’Assemblea.

Les Societats Musicals han donat el vistiplau, amb el 99.55% dels vots a favor, a la modificació dels estatuts per a permetre que entre les finalitats de la FSMCV estiga també la de negociar amb els sindicats un conveni col·lectiu per a les escoles de música. Aquest punt, que ha generat un interessant debat en l’Assemblea, permetrà, en paraules de Luis Vidal, “plantejar les nostres reivindicacions i necessitats en fòrums en els quals fins ara no teníem presència”.

Uns altres dels punts de la jornada han sigut els 3 principals fites aconseguides en 2017. D’una banda, el gran suport institucional mostrat a les Societats Musicals i que va culminar amb el lliurament dels Premis Euterpe el Dia de Santa Cecilia per part del President de la Generalitat, Ximo Puig, convertint-se en un dia històric per al col·lectiu.

D’altra banda, l’haver aconseguit el finançament més alt fins al moment per part dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2018. En aquests es preveu un finançament de quasi 13 milions d’euros per a les Societats Musicals de la Comunitat. Tenint en compte que en 2014 les ajudes eren únicament de 6,4 milions d’euros, les dades reflecteixen que en els últims 4 anys s’ha aconseguit duplicar aquesta quantitat, la qual cosa significa un èxit sense precedents tant per a la junta directiva com per a tota l’estructura de la FSMCV.

En aquesta trobada s’ha aprovat també la nova declaració institucional de la FSMCV els pilars principals de la qual seran els valors democràtics i integrar el moviment associatiu musical de la Comunitat Valenciana.

Finalment, també s’ha realitzat un esment especial a la campanya d’intercanvis de 2017 que ha sigut la més gran fins al moment i en la qual es va passar de tenir un pressupost públic de 450.000 euros, per a intercanvis musicals entre grups artístics de les Societats Musicals, a disposar d’un finançament d’1.550.000 euros. D’aquesta forma, es va poder ampliar aquesta campanya i incorporar a ella a les Federacions de Cors, de Dolçainers i Tabaleters i Folklore de la Comunitat Valenciana. La campanya va tenir un gran èxit que queda avalat per les seues xifres: 728 entitats implicades, 1.456 concerts i un tancament històric amb un concert en el Palau dels Arts el passat 15 d’octubre en el qual van participar 350 músics.

Aprovació de la nova declaració institucional

Un altre dels temes clau en aquesta Assemblea General celebrada a La Llosa de Ranes ha sigut l’aprovació per part de totes les Societats Musicals de la nova declaració institucional de la FSMCV.

En aquesta s’ha establit la intenció de la FSMCV d’integrar, representar i coordinar el moviment associatiu musical de la Comunitat Valenciana, així com els seus objectius i filosofia d’actuació que serà conforme a valors democràtics. Entre aquests, destaquen el respecte a les lleis i normatives, el dret a la cultura i a l’educació i, particularment, a una educació en valors que fomente l’autonomia personal, la convivència, els drets humans, la justícia i la pau. A més, la defensa de la igualtat de gènere i de la igualtat de les persones sense distinció de raça, religió, condició social o procedència, la proximitat i la transparència amb i per a la societat que ens envolta, el foment de la participació de les persones en la societat a través de la música, la cultura i les relacions humanes, la solidaritat i la cooperació internacional, la tolerància i la multiculturalitat, la defensa de l’estat de benestar i dels drets de propietat intel·lectual establits per les lleis.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías