Search
Close this search box.

Llíria impulsarà aquest dijous la unió de pobles i cultures a través de la música

Finestres de Música i Esperanza: Que sone la Novena Simfonia de Beethoven!

Aquest dijous és una data especial per a tots els amants de la música: és l’aniversari de la mort de Ludwig van Beethoven, un dels grans genis de la composició. I la data és més especial si cap en recordar que 2020 és reconegut internacionalment com “l’Any Beethoven”. Lamentablement, la crisi sanitària mundial provocada pel Covid-19 ha cancel·lat l’organització de molts concerts i activitats en honor del geni de Bonn. Però no per això -afirmen des de Llíria- hem de renunciar al seu homenatge i al record del seu llegat, encara que siga des de les nostres pròpies cases pel necessari confinament.

Per aquesta raó, els músics de #LlíriaCityofMusic han llançat una proposta molt especial: unim-nos aquest dijous per a fer sonar la Novena Simfonia! La seua partitura original és Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO. La famosa ‘Oda a l’alegria’ és tot un símbol d’unió entre els pobles i d’esperança, un missatge especialment transcendent aquests dies, quan totes les cultures han de caminar juntes davant l’adversitat. Per això, a través de la campanya #VentanasDeMúsicayEsperanza, Llíria demana que isquem a les nostres finestres i balcons amb instruments, donant palmes, cantant o fent sonar la melodia en els nostres telèfons mòbils. La cita és aquest dijous 26 de març a les 19.00 hores.

La iniciativa ja compta amb el suport de la Confederació Estatal de Societats Musicals i de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, així com de les bandes edetanes Unió Musical y Banda Primitiva. També importants personalitats de l’art i la cultura s’estan sumant aquests dies a la campanya, com Francis Montesinos, Sole Giménez, Pancho Varona, el violinista Vicent Huerta i molts altres grans artistes. Emissores musicals com a Ràdio Banda emetran el fragment musical a les 19.00 a través del seu web www.radiobanda.com, de manera que siga accessible per a tots. Se sol·licita que es compartisquen els vídeos de les interpretacions en xarxes socials. La proposta també tindrà ressò en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Música de la UNESCO, de la qual Llíria és membre des de l’any passat.

#EsteVirusElParemUnits

#JoEmQuedeACasa

Compartir:

Últimas noticias

Categorías