Search
Close this search box.

La Banda de la Unió Musical La Núcia celebra el 9 d’Octubre amb el tradicional Concert Institucional

La Núcia, 7 d’octubre del 2016

La banda de la UMLN farà un concert, el pròxim diumenge a les 12h, per commemorar el 9 d’octubre a la Nucia, fent el ja tradicional i institucional acte que programa la regidoria de Cultura de l’Ajuntament per commemorar l’efemèride de l’entrada de Jaume I a València el 1238, que suposa el naixement com a poble dels valencians.

Per a este concert, el director artístic, Ramon Lorente, acostuma a preparar un repertori de música d’autors valencians, combinat amb veus i d’altres instruments com la dolçaina. Enguany, el concert arrancarà amb l’estrena de dues obres del compositor de Carcaixent José Calatayud. La banda obrirà el concert amb el pasdoble Tramussers que Calatayud ha dedicat a la banda i al mestre Ramon Lorente, seguirem amb l’estrena de Leatael, també de Calatayud i acabarem la primera part amb Records d’Estiu, obra guanyadora del 3r Concurs de Composició per a dolçaina i banda “Ciutat de Castelló”, obra en la que participará com a solista a la dolçaina a Héctor Llorca, col•laborador en algunes ocasions amb la banda.

La segona part del concert començarà amb el pasdoble Francisco (i d’Andreu, i d’altres imprescindibles), del company músic i compositor Ximo Cano. És un pasdoble que estrenat al concert XXXV Aniversari, celebrat el passat agost a la plaça Major, dins la commemoració que la UMLN va decidir fer a exmúsics que han donat la seua vida per la banda i, que ara la salut els ho impedeix. Continuaran amb un tast de música festera, amb la marxa cristiana Jéssica, del mestre José-Rafael Pascual Vilaplana i la marxa mora Marxa del Centenari d’Amando Blanquer Ponsoda.

Abans d’acabar, però, interpretaran tres danses populars valencianes, que per a l’ocasió ha arranjat el mestre Ramon Lorente, i que per posar la veu es sumarà el cantant Gerard Tomás López, un habitual col•laborador als concerts de la banda. Interpretaran Jota de Banyeres, Bolero de Guadassuar i Fandango de tres. Per tancar el concert, com és habitual, interpretaran l’Himne de la Comunitat, obra del mestre José Serrano.

Les invitacions, gratuïtes, es poden arreplegar a la taquilla del Centre Cultural de la Mediterrània, pels matins de 9 a 14h i de vesprada de 17 a 21h, dissabte de 10 a 14h i diumenge, des de les 10h a la taquilla de l’Auditori de la Mediterrània.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías