Search
Close this search box.

Luis Serrano Alarcón serà el nou director de la banda simfònica de Villar del Arzobispo

La banda de la Unió Musical Santa Cecília de Villar del Arzobispo ha iniciat una nova etapa amb este 2017, en el qual la formació estrena nou director amb el qual espera continuar creixent i assolint nous objectius. I és que ha sigut ara, amb aquest nou any, quan la formació ha donat a conéixer a la persona que marcarà amb la seua batuta el ritme d’una formació que aspira a continuar millorant.

Es tracta de Luis Serrano Alarcon (Chiva, 1972), que si bé ja ha sigut presentat com a nou director titular de la UMSC de Villar del Arzobispo, encara tindrà que esperar uns mesos per a debutar de forma oficial. De moment, el músic valencià natural de Chiva ja ha començat els assajos amb la banda simfònica de Villar del Arzobispo, que tenen com a objectiu el concert de presentació oficial que està previst per al 8 d’abril, moment en el qual els músics pujaran a l’escenari per a dar compte del treball realitzat durant estos mesos.

Luis Serrano Alarcón és un compositor i director espanyol de gran projecció internacional. Malgrat la seua joventut, les seues obres s’han interpretat en més de 30 països, ha sigut convidat a dirigir la seua pròpia música tant dins de les nostres fronteres com a altres països, i ha rebut encàrrecs d’importants entitats i agrupacions nacionals i internacionals. En 2012, la Southeastern Conference Band Directors Association, formada per un consorci de 14 universitats dels EUA, li encarregà la composició de Symphony for Wind Orchestra, la seua primera simfonia estrenada en octubre de 2013.

El seu currículum també està farcit de premis i inclús ha obtingut en dos ocasions el Primer Premi del Concurs Internacional de Composició per a Música de Banda de Corciano (Itàlia): en 2006 amb l’obra “Preludio y Danza del Alba” per a quintet de metalls i banda simfònica; i en 2009, amb “La Dama Centinela”. En 2010 va guanyar amb eixa mateixa obra el Premi Euterpe de la nostra Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la categoria de millor composició de música simfònica, i en 2011 la seua obra “Duende” fou guardonada amb el Premi a la millor edició d’obres clàssiques als Premis de la Música que anualment lliura l’Academia de las Artes y las Ciencias de Música, i que són els més importants al camp de la música a Espanya.

Luis Serrano Alarcón ha sigut, entre 2011 i 2013, membre del WASBE Board of Directors, Junta Directiva de l’Associació Mundial de Bandes de Música i Ensembles de Vent. Paral·lelament, desenvolupa una compromesa tasca docent com a Funcionari de Carrera al Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana, al Conservatori Professional de Música de Torrent (València). Des de 2015, sota el segell Alarcon Music, desenvolupa el seu propi projecte editorial.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías