SEGONA EDICIÓ DE CORS PER LA PAU
Centenars de cors de tota Espanya es coordinen per xarxes socials, en una nova convocatòria de Cors per la Pau que pretén repetir l’èxit de 2022.
La cita serà el diumenge 26 de març a les 12 del matí. A Cullera, l’acte se celebrarà en l’edifici de l’Ateneu Musical (C/ Ateneu Musical, 15).
Cors per la Pau va sorgir en 2022 en la Família Coral Santiago Apòstol de Griñón (Madrid), que l’any passat va aconseguir mobilitzar a més de 25.000 cantants a Espanya, Portugal, Itàlia, el Regne Unit i diversos països de Sud-amèrica, als quals enguany s’han sumant cors d’Ucraïna, Alemanya, Dinamarca i el Brasil, entre altres.
Centenars de cors i escoles de música de tota Espanya s’estan sumant a la crida de la iniciativa Cors per la Pau, impulsada per la Família Coral Santiago Apòstol de Griñón (Madrid) per a cantar per la pau el diumenge 26 de març al migdia. La cita musical se celebrarà en places i carrers cèntrics o emblemàtics de les ciutats i pobles de tota Espanya on hi haja un cor que se sume a aquesta iniciativa. A Cullera, l’acte se celebrarà en l’edifici de l’Ateneu Musical (C/ Ateneu Musical, 15).
Tots els cantants interpretaran alhora l’obra popular “Dona Nobis Pacem”, una peça en llatí que significa “dona’ns la pau”, i estrenaran el tema “Canta un Himno por la Paz”, compost pel músic estatunidenc Jim Papoulis. Segons Mariano García, coordinador general de Cors Per la Pau i director de la Família Coral Santiago Apòstol, “és insòlita la generositat de Jim Papoulis, un compositor i productor musical consagrat a nivell mundial, que no obstant això s’ha fixat en la nostra iniciativa i ens ha regalat la seua obra. Li estem molt agraïts per haver creat aquesta cançó, que estrenarem com a himne de Cors per la Pau el pròxim 26 de març”, assegura.
Els participants en aquesta iniciativa s’estan inscrivint a través de la pàgina web www.corosporlapaz.org per a facilitar el treball dels més de 50 coordinadors locals en la cerca de cors, difusió, direcció musical i altres aspectes tècnics i logístics. Fins al moment, ja s’han inscrit per a participar més de 200 cors de tota Espanya, la qual cosa garanteix l’èxit de la convocatòria. En la citada web pot consultar-se en temps real els cors inscrits i els llocs confirmats per a la celebració dels esdeveniments.
La plataforma també ha llançat la seua versió internacional, a través de la pàgina www.choirsforpeace.org i està cridant a l’acció a cors i federacions nacionals d’altres països. Enguany, de nou se sumen a l’acció cors de Portugal i Itàlia, tal com van fer en 2022, però a més també s’han sumat quasi 50 agrupacions corals d’Ucraïna, Dinamarca, Alemanya, Colòmbia i el Brasil, i s’espera que en els pròxims dies nous països s’adherisquen a aquesta gran jornada mundial de cant coral per la pau.
Com va nàixer Cors per la Pau?
L’any passat, la Família Coral Santiago Apòstol (FCSA) va mobilitzar a un miler de persones a través de les xarxes socials per a cantar per la pau al costat del Museu Reina Sofia. La cita va coincidir amb un concert de la CSA a Madrid el 5 de març de 2022 “i en absolut esperàvem que vinguera tantíssima gent a cantar amb nosaltres, una humil agrupació coral d’un poble de Madrid, per la qual cosa decidim que allò no podia caure en sac foradat i vam estendre la convocatòria a tota Espanya, i es van acabar sumant més de 25.000 persones el diumenge 26 de març de 2022, un dia històric per al moviment coral a Espanya”, assegura Mariano García, coordinador general de Cors per la Pau.
Es tracta d’una iniciativa única pel seu caràcter massiu i solidari. De fet, recentment ha sigut reconeguda amb el Premi Axuntábense, que la Federació Asturiana de Cors ha atorgat a Mariano García, en representació del col·lectiu Cors per la Pau, “per fer visible a la comunitat coral com a element social que promou el sentiment d’unitat en la diversitat”, segons la decisió del Jurat dels premis. El lliurament del guardó tindrà lloc a l’Auditori Príncep Felip d’Oviedo, el diumenge 19 de març a les 19 hores, amb presència de les més altes autoritats del Principat.
L’objectiu de Cors per la Pau és únicament de caràcter social. “La nostra mobilització busca contraposar la bellesa i la senzillesa de la música a l’horror de la guerra, per a cridar l’atenció del món sobre l’absurd que és lluitar els uns contra els altres quan tots podem conviure feliços i en pau”, assegura Mariano García, qui subratlla que “per descomptat la nostra mirada està a Ucraïna, però també en totes aquelles altres guerres oblidades, a les quals ja no parem atenció, però que segueixen ací per desenes”.
Contacte:
Cors per la Pau
www.corosporlapaz.org
Coordinador General: Mariano García – mariano@corosporlapaz.org
Contacte en Cullera:
Departament de comunicació
Telèfon: 626 96 49 18