Search
Close this search box.

L’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria tanca els actes de la VIII Quinzena Musical “Manuel Enguídanos”

L’Orquestra Simfònica Unió Musical de Llíria formada per una plantilla de 90 músics oferí el passat divendres un concert molt especial per tancar els actes de la VIII Quinzena Musical “Manuel Enguídanos”, que durant les últimes setmanes s’ha celebrat a la Unió amb una gran participació d’alumnes i de públic.

Els músics de l’Orquestra, sota la direcció del jove i emprenedor director titular Pascual Cabanes Fabra, interpretaren un espectacular programa amb obres d’una elevada dificultat tècnica corresponent al gran repertori de la música clàssica. I és que al llarg de la historia de l’Orquestra unionera, poques vegades s’havia apostat per un repertori tan exigent i poques vegades s’havia comptat amb una plantilla de tanta dimensió i qualitat. Perquè obres com les que s’interpretaren, el Bolero de Ravel o la bella i apassionant Simfonia núm. 5 de Tchaikovsky, sols estan a l’abast, per plantilla i dificultat, de les millors orquestres.

A més, en el concert també tinguérem l’oportunitat de gaudir d’un solista de fagot de prestigi, Vicente Moros Portolés, músic que inicià els seus estudis a la Unió Musical i que ha sigut membre de l’orquestra i de la banda des de la seua joventut. Vicente Moros, que interpretà el Romance Op.62 d’Edward Elgar, és actualment professor al Conservatori de Salamanca i és també un brillant intèrpret que ha col·laborat amb les millors orquestres espanyoles.

En este magnífic concert la Unió també volgué fer un reconeixement tant als músics com al director titular, Pascual Cabanes, per les ganes, il·lusió i intens treball que estan portant endavant en esta nova etapa, ja que les dues orquestres de la Unió, la Jove i la Simfònica, han oferit en els últims 9 mesos un total de 7 concerts, tots ells amb un programa diferent i una gran varietat d’estils i compositors.

El nombrós públic que assistí al concert oferí un calorós i llarg aplaudiment al director, solistes i músics per la interpretació i l’elecció del programa. L’entrega entusiasta del públic fou premiada amb un bis, el conegut i popular pasdoble, Amparito Roca, que amb la seua versió orquestral agradà molt.

En el concert també es volgué recordar que el pròxim divendres 26 de juliol es compliran 100 anys del Primer Premi que la Unió aconseguí en el Certamen Nacional de Bilbao. Era la primera vegada que la banda d’una societat musical eixia fora de la Comunitat Valenciana. Aquells humils músics unioners, llauradors i artesans vestits amb brusa i calçats amb espardenyes de careta, iniciaren una pionera aventura musical per terres desconegudes per tal de mostrar la seua sensibilitat artística, que fou molt elogiada pel president del tribunal del certamen, el famós compositor i director, Tomás Bretón.

Però la intensa activitat musical continua a la Unió. El pròxim 29 de juliol dos autobusos amb músics de la Banda Juvenil i acompanyants viatjaran a Alemanya, en concret a la Selva Negra, per a oferir diversos concerts. Un viatge ple d’aventures i activitats que també serà una estupenda manera de celebrar tant la intensa activitat que estan desenvolupant els jóvens músics unioners, així com el Primer Premi que en març aconseguiren al Certamen de Bandes Juvenils de Montcada, on hagueren de competir amb bandes de prestigi com “La Artística” de Bunyol o la de Montserrat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías