Search
Close this search box.

Óscar Navarro dirigirà “Una altra història d’amor”, un espectacle tribut a Leonard Bernstein

Junt amb de la Banda Simfònica de Las Palmas de Gran Canaria i la “Companyia de dansa Natalia Medina”, Navarro serà l’encarregat de dirigir un gran espectacle on música i dansa es fusionaran per a homenatjar al director i compositor estatunidenc, Leonard Bernstein, amb motiu del primer centenari del seu naixement.

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 8 de febrer al Teatre Pérez Galdós de la capital grancanaria.

“Es tracta d’una iniciativa que es va començar a gestar l’any passat, i com enguany se celebra el centenari del naixement del gran Leonard Bernstein, la Banda Simfònica ens farà gaudir d’una selecció de les composicions més destacades del músic”.

L’escenificació simbolitza les relacions d’amor i odi que es produeixen entre els joves. Tot açò desenvolupat en un entorn molt urbà i modern i amb una vestimenta pròpia per a l’ocasió. “Representem el que és l’amistat, l’amor, i el que suposen els conflictes de parella. Però també, difonem la idea que tots els conflictes tenen solució i es poden resoldre”.

La directora de la companyia de dansa que porta el seu nom expressa que la selecció de temes musicals ha sigut “molt complexa”. “Hem hagut d’adaptar els temes de Bernstein als temps que implica la dansa, ja que es tracta de composicions habituals en les orquestres”. I afig que “també hi haurà temes del compositor musical Germán G. Arías, que realitzarà les transicions entre els uns i els altres”.

No és la primera vegada que Navarro es posa el front d’aquesta agrupació, ja que el passat any va realitzar la seua primera col·laboració en l’última edició del Festival Internacional de Música de Canàries, on la Banda va realitzar una gira de concerts en la qual va interpretar una gran selecció de la seua música.

Sens dubte, un dels grans esdeveniments de l’any a Canàries per al qual, música i dansa, uneixen forces en aquest gran homenatge a un dels més grans icones de la història de la música, Leonard Bernstein.

Óscar Navarro

Naix a la localitat de Novelda (Alacant), on comença els seus estudis musicals rebent el Premi Extraordinari fi de grau elemental i Menció Honorífica en el Premi Extraordinari juntament amb Matrícula d’Honor en el final dels seus estudis Superiors en l’especialitat de clarinet, al Conservatori Superior “Óscar Esplá” d’Alacant.

Posteriorment estudia Composició i Direcció a la “Allegro Internacional Music Academy” de València, a la que va assistir amb el seu principal Mestre i amic, Ferrer Ferrán, passant a ser seleccionat posteriorment per la prestigiosa “Universitat del Sud de Califòrnia” (O.S.C., Los Angeles) per a realitzar l’especialització en Composició per a Cinema i TV, treballant sota la tutela de grans professionals de la indústria cinematogràfica com Joel McNeely (Peter Pan 2, El guardià), Pete Anthony (orquestador de King Kong, Batman, Terminator, entre altres), Michael Giacchino (Els Increïbles, StarTrek), o Christopher Young (Spider Man 3, Malson en Helm Street) havent col·laborat amb aquest últim com orquestador de la seua música per a ser interpretada en concert.

Hui per hui, Óscar Navarro posseeix nombrosos premis nacionals i internacionals de composició, i la seua música és interpretada i estrenada en grans sales de concerts de tot el món.

Foto Oscar

Web d’Óscar Navarro

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías