Search
Close this search box.

Óscar Navarro estrena la seua primera simfonia ‘Hell and heaven’ per a banda simfònica en el marc del Certamen Internacional de Bandes de València

El pròxim diumenge, 21 de juliol, s’estrena en el Palau de Les Arts Reina Sofia la primera simfonia d’Óscar Navarro, que serà interpretada per la Banda Primitiva de Llíria.

La simfonia és un encàrrec que la banda ha realitzat al compositor noveldense per a celebrar el bicentenari de la seua fundació, en 1819. L’estrena es farà a les 18h. en un homenatge que es realitzarà a la Banda Primitiva de Llíria dins del Certamen Internacional de Bandes de València –en la Secció d’Honor- i l’entrada és lliure fins a completar aforament.

La simfonia, titulada Hell and heaven, està inspirada en preguntes que han preocupat l’ésser humà des de sempre: Existeix el més enllà?, i el cel i l’infern?, què ocorre amb l’ànima una vegada abandona el cos? En aquesta simfonia, de 28 minuts de durada, el compositor busca reflectir la dicotomia entre el bé i el mal mitjançant el viatge de l’ànima a l’infern i cel d’un recentment difunt. En els primers compassos l’ànima abandona el cos després del cessament dels batecs.

Després de l’actuació de la Banda Primitiva de Llíria, serà la Banda Municipal de València l’encarregada de pujar a l’escenari. La formació de la capital interpretarà com a bis Giménez Ganga, un nou mambo per a banda simfònica compost per Navarro i estrenat al desembre de 2018.

La vesprada de la clausura, la del 21 de juliol, començarà i finalitzarà amb obres del compositor noveldense.

Óscar Navarro1

Compartir:

Últimas noticias

Categorías