Search
Close this search box.

La cinquena edició del Concurs Internacional de Composició Música Jove amplia les seues categories a la música coral

L’Associació Música Jove de València llança una nova convocatòria del Concurs Internacional de Composició “Música Jove” amb una important novetat: l’ampliació de les categories del concurs a la música coral.

D’aquesta manera, els compositors que ho desitgen, podran presentar les seues composicions a quatre modalitats i, dins d’elles, vuit nivells: banda (estàndard, juvenil i infantil), orquestra (juvenil i infantil), ensemble flexible i cor (juvenil i infantil).

El termini de presentació dels originals conclou el pròxim 26 de febrer, data a partir de la qual un jurat de reconegut prestigi estudiarà les partitures presentades a concurs i decidirà els guanyadors en cadascuna de les modalitats. Uns guanyadors que es donaran a conèixer a mitjan març en un acte públic que se celebrarà en la seu de la Fundació SGAE a València.

Els autors de les obres que obtinguen el primer premi en cadascuna de les categories rebran un diploma, un curs de so en línia a Ars Studios, i l’estrena i l’enregistrament en CD de l’obra, a més de 5 exemplars de la mateixa i un val canjeable per material en la tenda de música Consolat de Mar de Benaguasil.

Com ve succeint des de la primera edició, les obres guanyadores seran interpretades en un concert gravat en directe i posteriorment editat en CD. Aquest enregistrament serà efectuat per unes agrupacions que seran seleccionades pròximament per l’AMJ a través del seu projecte “En connexió”.

A la quarta convocatòria del Concurs Internacional de Composició Música Jove, celebrada en 2017, es van presentar un total de 68 obres de 45 compositors procedents de 5 països: Espanya, Colòmbia, Itàlia, Portugal i Brasil.

Les obres premiades en les categories de vent van ser estrenades per la banda de música de la Societat Musical La Pau de Setaigües dirigida per Borja Martínez Alegre, mentre que les de corda les va estrenar l’Orquestra José Perpinyà de Sogorb sota la batuta de Daniel Gómez Asensio.

El 5é Concurs Internacional de Composició Música Jove compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).Imatge: La banda de l’AMJ en un concert oferit a La Beneficència el passat mes de desembre.
Fotògraf: Luis López.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías