Search
Close this search box.

El valencià Saül Gómez, nou director de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV

El compositor valencià Saül Gómez ha sigut nomenat com a nou director titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a la temporada 2018.

Saül Gómez substituirà en aquest projecte a Pere Vicalet, qui fou el director de la JBS en 2017.

Nascut a Ontinyent en 1982, és Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. A més, ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

És Professor Superior de Música i combina l’exercici de director amb el de professor d’orquestra formant part del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

Pel que es refereix a la direcció, actualment és director de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, l’Associació Artístic Musical d’Oliva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Ha dirigit diverses formacions bandístiques tant a Espanya com a Europa i a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores o Francesca Calero, entre uns altres.

En l’àmbit de la composició, ha escrit diferents obres tant per a banda com per a grups instrumentals, ballets o música de cambra entre uns altres. A més d’açò, ha desenvolupat l’obra obligada al Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra de RTVE, l’obra obligada per al festival Percute 2016 i també ha realitzat treballs per a solistes internacionals de la talla de José Franch o el duo Madrid Okho. A més, algunes de les seues obres han sigut publicades per les prestigioses editorials Piles i Molenaar.

Entre els premis i distincions que ha rebut destaquen l’Esment Honorífic del Excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent, Primer Premi i Esment d’Honor al concurs de composició Poble de Muro amb l’obra Lament, Primer Premi i Esment d’Honor al Certamen Internacional de bandes de música d’Altea, Segon Premi al “Concurs Nacional de Composició de Marxes Processionals Ciutat de Toledo” o Tercer Premi, Secció d’Honor, al Certamen Internacional de València de 2016. A més, la FSMCV li ha lliurat en dues ocasions un Premi Euterpe: en 2007 a la millor composició amb l’obra Adalil i en 2013 al millor enregistrament al costat del Cercle Musical Primitiva d’Albaida amb el CD “Llenguatge Universal”.

D’altra banda, des de 2013 és membre de l’Acadèmia de la Música de València, forma part de la junta de l’Associació de Compositors Simfònics Valencians (COSICOVA) i també pertany l’Acadèmia dels Grammy.

Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Media Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.

En 2018, estrenarà obres en Vancouver (Canadà), Texas (EUA) i la seua música sonarà en auditoris de Japó, Bèlgica, Holanda, Itàlia i Colòmbia.

Saul Gomez

Compartir:

Últimas noticias

Categorías