Search
Close this search box.

La relació entre les bandes de música i les falles a debat en una taula redona organitzada per l’Associació Música Jove i la Falla Trinitat-Alboraia de València

El pròxim divendres 16 de febrer a les 20 hores tindrà lloc una taula redona dedicada a la relació de les bandes de música i les falles. Moderada per la periodista Cristina Quílez, el debat, que està organitzat per l’Associació Música Jove (AMJ) i la Falla Trinitat-Alboraia de València, comptarà amb la participació del president i Fallera Major de la Falla, Toni Cherino i Raquel Guillot, respectivament; Enrique Barrachina (director de la banda de l’AMJ); Hugo Chinesta, compositor; Toni Morellá, músic; un representant de la JCF i Antonio Aliaga (FSMCV).

Quin és el paper de la música en la festa fallera, com són les relacions entre músics i fallers, varietat i qualitat del repertori musical, ajudes a la contractació de bandes de música, la presència de les xarangues o la necessitat de dignificar la música a les Falles són solament alguns dels assumptes que s’abordaran en aquesta trobada en la qual es posaran sobre la taula les diferents opinions de tots els actors implicats en aquesta festa declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

En aqueix mateix acte, la Falla Trinitat-Alboraia presentarà el CD que ha gravat la banda de l’AMJ amb motiu de la celebració del 50é aniversari de la seua comissió infantil i del seu Himne i que inclou, entre altres peces, una marxa dedicada pel compositor zamorà David Rivas Domínguez a la Falla valenciana.

La Super.Band: una banda de xiquets tocarà a l’Ofrena

Així mateix, l’AMJ presentarà la Super.Band, una banda de música integrada per xiquets d’entre 10 i 15 anys que participarà a l’Ofrena del 17 de març acompanyant a la Falla Trinitat-Alboraia. Es tracta d’una iniciativa que pretén fomentar activitats entre els músics més joves i que s’ha difós entre societats musicals de tota la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’aconseguir que almenys 200 joves músics participen en aquesta Super.Band.

Taula redona: Les bandes de música i les falles

Dia i hora: Divendres, 16 de febrer de 2018. 20 hores.

Lloc: Falla Trinitat-Alboraia. C/ Hugo de Montcada, 13 de València.

Participen:
– Toni Cherino, president de la Falla
– Raquel Guillot, Fallera Major 2018
– Enrique Barrachina, director de la banda de l’AMJ
– Hugo Chinesta, compositor
– Toni Morellá, músic
– Representant (JCF)
– Antonio Aliaga (FSMCV)
– Cristina Quílez, moderadora

Compartir:

Últimas noticias

Categorías