Search
Close this search box.

Salvador Chuliá impartirà la conferència “La Música Valenciana com a factor identitari” a l’Ateneu Mercantil de València

Es pot parlar amb propietat de Música Valenciana? La resposta és sí, ja que encara que la música té un caràcter universal, cada poble sol imprimir a la seua les característiques pròpies. El Poble Valencià així ho ha fet i la seua música participa de les seues peculiaritats culturals pròpies. Per tant hi ha una Música Valenciana.

El compositor i director d’orquestra, Salvador Chuliá Hernández, serà l’encarregat de dirigir la conferència “La Música Valenciana com a factor identitari” el pròxim 21 de febrer en el Saló Sorolla de l’Ateneu Mercantil de València a partir de les 19:30 hores.

I és que, la música més antiga que tenim els valencians no està escrita, sinó que apareix en unes pintures ibèriques dels segles II o I abans de Crist. Després hi ha més referències musicals amb l’arribada del Cid Campeador a València i en l’entrada del Rei En Jaume a la Seu de València, tocant dos òrgans en la Catedral, mentre el cor cantava el “Et Deum”.

Encara que per trobar les primeres solfes cal esperar al segle XIV. El “Cant de la Sibil·la” o “de la Profetiss”a ens recorda que ha nascut Jesús. Després arribaria el “Cançoner del Duc de Calàbria” i el “Cançoner de Gandia” als segles XV i XVI. Posteriorment arribaria en el XVII Gines Pérez, Ambros Cotes, Joan Vas batre Menges…

Compartir:

Últimas noticias

Categorías