Search
Close this search box.

La Societat Musical Ruperto Chapí de Villena celebra l’obertura musical del seu 25é aniversari amb un concert benèfic

El divendres 9 de febrer la Societat Musical Ruperto Chapí va iniciar l’obertura del seu 25é aniversari, musicalment parlant, amb un concert benèfic recolzant a l’Associació Nueva Vida, dedicada a la rehabilitació de l’addicció al joc i noves tecnologies.

Malgrat el fort fred que regnava a Villena la nit del divendres, el Teatre Chapí registrava un aforament quasi complet. La ciutadania que va assistir va eixir molt satisfeta, i com es diu popularment “amb molt bon sabor de boca” d’aquest concert de la Societat que era al mateix temps solidari i d’obertura.

A l’acte van assistir l’alcalde i dos regidors de l’equip de govern, així com el president de la Junta Central de Festes, i diversos convidats de la Societat Musical i de Nueva Vida.

La primera part va ser a càrrec de l’Ensemble Simfònic (Banda instructiva i Orquestra de cambra), dirigida pel seu director Pedro Sucías Tortosa, que va oferir peces de compositors joves valencians.

* Als Bandolers, de Francisco Cerdá Albiñana. Pasdoble contrabandista de l’Olleria.
* The promised land, de Carlos de la Font Lucas-Torres. En un món on la maldat, el dolor i el sofriment es fan patents, els nostres protagonistes es disposaran a cercar “La Terra Promesa” per a així alleujar i eliminar el sofriment del planeta i poder trobar la felicitat.
* El meu nou amic, de David Rivas Domínguez. Obra concebuda per a banda juvenil, té com a objectiu fer passar una bona estona a músics i espectadors. Descriu l’esdevenir d’un xiquet músic de 12 anys que ha de deixar enrere la seua ciutat i emprendre una nova vida des de zero en un altre lloc.
* L’Odissea, de Sara Galiana Sola. Concebuda per a banda simfònica, l’obra està basada en l’obra literària d’Homer; la música narra concretament el passatge en el qual Ulisses arriba a l’illa dels cíclopes i fa front a Polifem.

Emsemble sinfonico primera parte opt

Abans de començar la segona part, la Societat Musical Ruperto Chapí va realitzar el senzill acte d’obertura del 25é aniversari. Es va visionar un video sobre el recorregut de la Societat per Juan Miguel Maestre; i la família Leal García, amb tres components músics de la Societat, confeccionà i va fer entrega d’un pendó amb l’emblema de la Societat. El president, Juan Sánchez, va realitzar un discurs d’obertura animant a tots i totes a participar.

En la segona part va actuar la Banda Oficial de la Societat Musical Ruperto Chapí. Dirigirà pel seu director titular, Juan Bautista Francés Parra, ens va oferir un repertori de música de jazz composta per músics nord-americans.

* Arty Shaw, d’Arthur Jacob Arshawsky. Aquesta obra és un concert per a clarinet i banda, on va actuar de solista Pepe Sánchez García, professor de clarinet i membre de la Societat Musical. L’autor va rebre un guardó important, el Grammy Lifetime Achievement Award.
* El fantasma de l’òpera, d’Andrew Lloyd. Arranjament de Johan de Meij. És un musical, basat en la novel·la francesa “Le Fantôme de l’Opéra” de Gastón Leroux. La seua trama central es desenvolupa entorn a una jove soprano de l’Òpera de París que es converteix en l’obsessió d’un misteriós compositor desfigurat.
* Caravan, de Duke Ellington. Arranjament de Naohiro Iwai. A causa del seu inventiu ús de l’orquestra, o big band, i gràcies a la seua eloqüència i carisma, es considera que Ellington va elevar la percepció del jazz a una forma d’art a l’una amb altres gèneres musicals més tradicionals.

La sorpresa va vindre al final del concert quan el director es va dirigir al públic per dir-los que no hi ha aniversari sense cantar l’aniversari feliç; així que la banda va interpretar aquesta popular cançó i el públic la va corejar. I a continuació el director va dirigir l’obra interpretada com bis: el 3er moviment titulat “Galop” de la First Suite, del compositor Alfred Reed.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías