Search
Close this search box.

La Societat Renaixement Musical de Vinalesa actuarà al programa De Banda a Banda d’Amposta

El pròxim dissabte 24 de febrer la banda de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa actuarà al cicle de concerts “De Banda a Banda” organitzat per la Societat Musical La Lira Ampostina a Amposta.

La Societat Musical La Lira Ampostina vol donar una oferta musical i bandística amplia a tots els amants de la música a les terres de l’Ebre. Es tracta de poder escoltar la cultura de banda per poder intercanviar coneixements, viure noves vivències, captar altres maneres de fer música i, en definitiva, aprendre.

Des de l’inici del Cicle, s’han confeccionat programacions d’un alt nivell, oferint al públic una visió exacta dels barems de qualitat: tècnica, artística, sonora i interpretativa, que es troben actualment a les bandes de música. Per a aconseguir-ho, s’ha convidat a agrupacions de la Comunitat Valenciana; bandes experimentades amb reconeixements, i conqueridores de premis i distincions.

Programa

1ª Part

“La Kermés de las Vistillas” (Pasdoble), J.Martín Domingo
“El Dorado”, Carlos Valles
“Praise Jerusalem”, Alfred Reed

2ª Part

“El Cano” (Pasdoble), Enrique Hernandis
“Traffic”, Thomas Doss
“Aquarium”, Johan de Meij
“Pillars of the earth”, Frank Erickson

Societat Renaixement Musical de Vinalesa

Vinalesa (l’Horta Nord,València) és un poble de 3400 habitants situat a la vora del Barranc del Carraixet i a 7 Km del cap i casal.

La Societat Renaixement Musical de Vinalesa, com bé diu el seu nom, és el renaixement d’una altra societat anomenada “Unió Musical” que es va crear a principis del segle XX a Vinalesa amb l’ajuda econòmica de la família Trénor, membres de la rica burgesia valenciana i patrons en aquells moments de l’antiga Reial fàbrica de la seda de Vinalesa. Cal destacar, en 1928 i 1929, la participació en el Certamen Internacional de Bandes de València, el que ens pot donar una idea del nivel artístic que va gaudir la banda de la “Unión Musical”.

Aquella societat es va disoldre en 1936, i hi ha que esperar fins a l’estiu de 1953 per a que a iniciativa del Pare Honorat de Vinalesa, frare caputxí i compositor de gran quantitat de peces religioses, presente en el poble, en un concert de guitarra, a la persona elegida com a futur mestre de la nova banda de música de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, el castellonenc Josep Escorihuela Gil. Després han sigut Miguel Pascual Ferrer, Agustín Judas Castelló, Josep Alamà Gil, Francisco Idilio Gimeno Martínez, Josep Sanz Biosca, Xavier Barberà Gálvez, Estevan Esteve Jorge, Miguel Molina Ruíz, Pere Sanz Alcover i Enrique Hernandis Martínez, que en diferents ocasions han fet possible la banda que hui som.

Entre les seues publicacions trobem diferents discs com per exemple “Mediterrànies”, “50é Aniversari” i l’homenage a Esteban Esteve Jorge.

També ha participat en nombrosos festivals i certàmens, destacant el 1r Premi aconseguit en el II Certamen de Música de Festa (1998) en València, així com el 2n Premi tant al 30é Certamen de Música de Moros i Cristians d’Elda (2015) com en el 40é Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València (2016).

Els seus 83 xiquets i xiquetes matriculats en l’escola de música “Mestre Esteban Esteve” que gaudeixen aprenent; els 62 músics de la banda; les 46 persones que formen la Coral; la Junta Directiva, que cada dia va més enllà; els mestres de l’escola que, amb professionalitat, estan fent possible un futur esperançador; i tots els socis i col·laboradors, que amb el seu recolzament ho fan possible; constitueixen en l’actualitat un col·lectiu ambiciós que aposta, clara i decididament, per la bona música, la necessària cultura i la sana convivència en el seu poble.

Enrique Hernandis Martínez

Enrique Hernandis Martínez (Càrcer, 1977) estudia en els conservatoris José Iturbi i Superior Joaquín Rodrigo de València, titulant-se en Percussió, Composició i Instrumentació, així com en Film Scoring (Composició de Cine) en Berklee College of Music (Boston, EEUU).

Ha guanyat nombrosos premis de composició destacant el “Hellenikon Idylion” (Jocs Olímpics d’Atenes 2004), el Premi “Villa de Madrid” (2005), “European Young Composers” de Bèlgica (2006), “Daniel Composers Competition” d’Israel (2008). En 2010 també obté el 1r Premi en el Concurs Iberoamericà de composició “Vila de Ortigueira”.

Com a compositor té registrades fins al moment aproximadament 250 composicions.

En 2003 obté la plaça, per oposició de Profesor de Música i Arts Escèniques dels Conservatoris de la Generalitat Valenciana, obtenint el destí definitiu a València. En 2009 obté la beca “Berklee European Tour” per a ampliar els seus estudis de composició als Estats Units. Des de 2011 fins a la data està contratat per la Universitat de Berklee com a mestre de Composició en el seu campus en el Palau de les Arts en València, sent el 1r mestre imparteix oficialment estes assignatures de composició fora dels Estats Units i sempre amb alumnat de diferents països. També ha publicat dos llibres d’Armonia en l’editorial Rivera i Impromptu.

A més a més té un mètode pedagògic de marimba i anàlisi musical en l’editorial Branfor. Ha rebut nombrosos encàrrecs de l’Institut Valencià de la Música, Culturarts, Canal Isabel II (Madrid), Ministeri d’Educació, Ajuntament de València, etc. i com a director i orquestrador ha treballat amb artistes de la talla Víctor Mendoza, Vicente López, Paco de Lucía, Polo Ortí, Yaron Traub entre d’altres. Ha format part del jurat en nombrosos concursos de Composició i en Certàmens de Banda, com en el certamen Internacional de València o el Certamen de la Diputació de València, o el Certamen de la Comunitat Valenciana.

Ha rebut en tres ocasions la Beca de la Oficina del Desenvolupament del Professorat (Boston, Massachusetts) per les seues tècniques d’innovació educativa en matèria de composició.

Com a Mestre-Director ha dirigit nombroses agrupacions, destacant la Unión Musical Lira d’Almussafes, la Unión Musical de Navajas, la Societat Artística Musical de Càrcer, Coral Arpa d’Or, i com a convidat ha dirigit la Banda Artística de Buñol, la Banda Primitiva de Llíria, la Banda Municipal d’Alacant, la Kalistos Orchestra de Boston entre moltes altres. Actualment dirigeix la banda de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías