Search
Close this search box.

Les Societats Musicals valencianes aposten per la formació d’orquestres de corda

La FSMCV, en la seua aposta per recolzar la creació d’agrupacions musicals, i amb la intenció d’impulsar les orquestres de corda i les formacions basades en aquest tipus d’instrument, convoca a les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a un concert i posterior acte on es farà entrega de 400 instruments: 330 violins, 40 violoncels i 30 violes, a càrrec de l’empresa Consolat de Mar. Vos animem a participar d’aquesta gran festa el pròxim dissabte 25 de novembre de 2017 al pavelló del Pla de l’Arc de Llíria, a les 12:00 hores.

La jornada començarà amb l’actuació de les orquestres simfòniques de la Banda Primitiva i del Conservatori de Llíria, i culminarà amb la interpretació de senzilles peces musicals a càrrec dels alumnes de les Societats Musicals assistents, tots ells dirigits per Vicent Balaguer. Els músics participants hauran de dur el seu instrument així com el faristol.

En funció dels alumnes –3r i 4t de Grau Elemental, i 1r i 2n de Grau Professional– que aporte a l’esdeveniment, a cada Societat Musical se li farà entrega d’un certificat i podrà arreplegar a Consolat de Mar (Benaguasil) els instruments que li pertoquen. L’estimació és de més o menys un instrument per cada dos alumnes presents, mentre que a les societats que aporten més de vint alumnes se les adjudicarà un lot de 10 instruments.

En acabar, els participants estan convidats a tastar un plat típic llirià, com és l’arròs amb bledes, a la coberta adjacent al pavelló. També podran gaudir de l’actuació de la Banda Sedajazz, dins de la programació del Festival de Jazz de Llíria que es porta a cap la mateixa setmana.

Es tracta d’un acte que de segur serà emocionant, multitudinari i que afirmarà la potència del moviment musical valencià. És per això que vos convidem a fer-nos arribar les vostres propostes i suggeriments.

També s’intentarà batre el rècord Guinness establert en un aplec de 800 violinistes, pel que vos animem a participar i a que feu arribar aquest acte a tots aquells que els puga interessar perquè es sumen a la festa. Volem ser molts més!

Vos esperem a Llíria el 25 de novembre!

Organitzadors

Ajuntament de Llíria
Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana
Conselleria de Cultura, Educació, Investigació i Esport
Diputació de Valencia
Institut Confuci de la Universitat de València

Patrocina

Consolat de Mar
Huadong, fàbrica d’instruments musicals de la Xina

Contacte

Correu de contacte: paco.gorrea@lliria.es
Telèfon: 96 279 82 82 – 687 17 17 56

Compartir:

Últimas noticias

Categorías