Search
Close this search box.

La Unió Musical Alqueriense suma una experiència internacional a la seua història

La Unió Musical Alqueriense, de les Alqueries, suma una experiència internacional més a la seua història. La banda, dirigida per Lidón Valer, va viatjar la setmana passada a Alemanya, concretament a la ciutat de Neu-Ulm, per a participar en el  Internationaler Blasmusik Kongress, un congrés internacional de música que se celebra cada dos anys, i al qual la UMA estava convidada.

La societat musical va participar en dos esdeveniments del congrés, el primer d’ells un concert on es van interpretar sis obres, totes elles de diferents estils i compositors valencians. Mitjançant la pàgina de Facebook de la UMA es va retransmetre en directe el concert, tenint una audiència de 6.941 visitants i 246 comentaris, tot un èxit per a una banda humil i amateur com és la Unió Musical Alqueriense.

L’organització del congrés, en un article de premsa alemany, ha matisat que les expectatives de l’audiència per escoltar la banda valenciana eren molt altes i la banda no va decebre, sinó que va deixar el llistó ben alt.

Per altra banda, els músics van realitzar una reading session, és a dir, una lectura a primera vista de diferents obres, dirigides pels mateixos compositors per tal de publicitar-les a les editorials presents. Una experiència enriquidora musicalment per a la banda i l’oportunitat de conéixer a compositors de renom com Otto M. Schwarz, Bart Picqueur, Denis Laile, Franco Cesarini…

La UMA ha rebut felicitacions pel projecte de part de directors i editors internacionals, directius europeus… i com matisa la directora de la UMA, Lidón Valer, “és tot un honor poder participar en projectes d’aquest nivell, i ha estat possible gràcies a la implicació de tots els components de la UMA, per la seua responsabilitat i per l’amistat i humilitat en la qual es treballa.”

Així doncs, la societat musical està molt satisfeta i emocionada per haver pogut participar en un congrés internacional on han participat bandes i orquestres d’arreu del món.

Finalment, i com expliquen des de la directiva, aquest viatge ha sigut una experiència internacional més per a la banda, ja que l’estiu passat la societat va participar en el prestigiós World Music Contest (WMC) de Kerkrade (Holanda) obtenint una medalla d’or.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías