Search
Close this search box.

La Unió Musical Santa Cecilia de Villar inicia la programació musical de 2018 amb un concert “Sense etiquetes”

La Unió Musical Santa Cecilia (UMSC) de Villar del Arzobispo inicia la temporada musical de 2018 amb un concert molt especial que tindrà lloc el pròxim dissabte 27 de gener a les 22:30h al saló de concerts de l’entitat. Sota el títol “Sense etiquetes”, es tracta d’un concert innovador per les dates en les quals es realitza i per la seua estructura, ja que en la primera part intervindran grups instrumentals de la societat i en la segona serà la banda simfònica al complet la que ocupe l’escenari.

L’audició començarà amb la “Tocatta” de G. Frescobaldi (1583-1643), a càrrec d’un grup de 10 instrumentistes de metall per a continuar amb “Old wine in new bottles”, de G. Jacob (1895-1984) per a grup de vent al que seguirà l'”Octet Malandro” d’Arturo Márquez (1950).

Després del descans, la banda simfònica en el seu format habitual interpretarà per primera vegada “Fantasy on Osaka folk tunes” del compositor japonés H. Ohguri (1918-1982) i, per a concloure el concert, “La cort de Granada” de Ruperto Chapí (1851-1909).

En ambdues parts, el concert estarà dirigit per Luis Serrano Alarcón, que aquest mes compleix un any com a director titular de la banda de Villar.

En el transcurs de la vetlada la UMSC presentarà la programació musical de 2018, que ve carregada d’activitats entre les quals destaquen, entre unes altres, la visita a l’abril del prestigiós director anglés Timothy Reynish, en el marc del seu gira musical per Gran Bretanya, Singapur i Japó amb motiu del seu 80é aniversari; el concert que oferirà la banda a Bunyol al costat del CIM L’Harmònica al maig; la interpretació de “Carmina Burana” en el concert d’estiu i el viatge de la UMSC a Porto a la tardor.

Luis Serrano Alarcón

Nascut a València en 1972, Luis Serrano Alarcón és un compositor i director espanyol de gran projecció internacional. Les seues obres s’han interpretat en més de 30 països, ha sigut convidat a dirigir la seua pròpia música tant a Espanya com a Itàlia, Singapur, EUA, Colòmbia i Hong‐Kong i ha rebut encàrrecs d’importants entitats i agrupacions nacionals i internacionals entre les quals destaquen Institut Valencià de la Música, Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea, Certamen Internacional de Bandes de Música de València, CIM L’Harmònica de Bunyol, University of Saint Thomas (Minnesota, EUA), Philharmonic Winds (Singapur) i Hong Kong Band Directors Association.

En 2012, la Southeastern Conference Band Directors Association, formada per un consorci de 14 universitats d’EUA li encarrega la composició de la seua primera simfonia, estrenada a l’octubre de 2013 i en 2017 escriu la segona de les seues simfonies per encàrrec de University of Saint Thomas, obra que és estrenada al maig d’aqueix mateix any a Minnesota. Entre els seus pròxims projectes destaca l’encàrrec d’un consorci de tres universitats de nord-americanes per a la composició d’un nou concert per a trompeta.

Ha obtingut en dues ocasions el Primer Premi del Concurs Internacional de Composició de Música per a Banda de Corciano (Itàlia), en 2006 amb l’obra “Preludi i Dansa de l’Alba”, per a quintet de metalls i banda simfònica i en 2009 amb “La Dama Sentinella”. En 2010 obté amb aquesta mateixa obra el Premi Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en la categoria de Millor Composició de Música Simfònica i en 2011 la seua obra “Follet” obté el Premi a la Millor Edició d’Obra Clàssica en els Premis de la Música, que anualment lliura l’Acadèmia de les Arts i les Ciències de la Música i que són els més importants en el camp de la música a Espanya.

Luis Serrano Alarcón ha sigut, entre 2011 i 2013, membre de WASBE Board of Directors, Junta Directiva de l’Associació Mundial de Bandes de Música i Ensembles de Vent.

Paral·lelament desenvolupa una compromesa labor docent com a Funcionari de Carrera en el Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana, en el Conservatori Professional de Música de Castelló.

Des de 2015, sota el segell Alarcon Music, desenvolupa el seu propi projecte editorial i, des de gener de 2017 és director de la Banda Simfònica de la UMSC de Villar del Arzobispo (València).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías