Search
Close this search box.

XXé Concert a la Plaça de L’Assumpció organitzat per l’Ateneu Musical Schola Cantorum

L’Ateneu Musical Schola Cantorum ha organitzat el XXé Concert a la Plaça de L’Assumpció que tindrà lloc el diumenge 1 d’octubre de 2017 a les 19:30 hores en aquest emplaçament de La Vall d’Uixó. En aquest concert, amb el lema “Els nostres orígens”, es farà una mirada al passat de la entitat.

El grup de músics de la Schola Cantorum de la Vall d’Uixó apareixia de manera habitual en les pàgines dels periòdics, però no precisament pels seus mèrits artístics, sinó perquè es van convertir en un exemple de tenacitat i fidelitat a si mateixos i al que feien. Entre els anys 1965 i 1967, la banda «tenia prohibit tocar en tot el terme municipal», i ni tan sols se’ls consentia assajar. En plena dictadura i amb tots els elements i les autoritats en contra seua, sota la direcció d’un dels personatges més emblemàtics i volguts de la seua història, Don Miguel Arnal Abad, es van rebel·lar contra les circumstàncies demostrant que podien prohibir-los actuar en el seu poble, però no els anaven a arrabassar la música, i per això durant eixos anys, es van traslladar fins a Nules per a poder assajar.

Se’ls va arribar a conéixer com “La Polilla”, perquè els seus uniformes no eixien al carrer, però no deixava de ser un sobrenom que gens tenia a veure amb el que anaven a aconseguir des d’eixa espècie de clandestinitat. Perquè l’esforç de desplaçar-se com cadascú podia fins a la finca privada del Pinet, en la localitat veïna, va tenir la millor compensació possible quan en 1965 van aconseguir el primer premi i el de pasdoble de la 2ª Secció en el Certamen Internacional de Bandes de València. Per si no fos poc, en la seua segona participació, en 1966, també es van imposar en la 1ª Secció.

Per aquest motiu el concert rebrà l’estrena del pasdoble “La Polilla” realitzat per un dels músics de l’agrupació, Alfonso Gutierrez, i dedicat a tots aquells homes que van lluitar per aconseguir un futur per a la entitat.

El programa a interpretar serà:

I PART

La Polilla (Pasdoble) ………………………….Alfonso Gutiérrez
Overture to Candide ………………………… Leonard Bernstein
Danza ritual del fuego …………………….. Manuel de Falla
The Hounds of spring ……………………… Alfred Reed

II PART

The Island og light ………………………….. José Alberto Pina

Director: Sergi Costes Ferré

Compartir:

Últimas noticias

Categorías