Search
Close this search box.

La XX Trobada de Bandes de Música de L’Alcalatén-Alto Mijares tindrà lloc a Figueroles

Figueroles acollirà la XX edició de la Trobada de Bandes de Música que organitza la Diputació de Castelló aquest dissabte 27 de juliol de 2019 a partir de les 18.30 hores a la Casa Cultural. La Associació “Amics de la Música de Figueroles”, una jove formació sorgida l’any 2007, serà l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment en el qual també participaran altres quatre bandes pertanyents a Societats Musicals federades de les comarques protagonistes.

La Unió Musical Llucenenca de Lucena dirigida per Vicent Fortea Marco, la Unió Musical Santa Cecilia de Les Useres i l’Asociación Cultural José Pradas de Villahermosa totes dues dirigides per Quico Falomir Cinto, i la pròpia Associació “Amics de la Música de Figueroles” dirigida per Manolo Bernat Castillo, seran les protagonistes d’una jornada de convivència en la qual podrem gaudir tant de la desfilada que oferiran les quatre bandes pels carrers de la localitat interpretant una selecció de pasdobles com de la imposició de corbatins.

Les bandes constitueixen un important fenomen social entorn del qual sorgeixen multitud de vincles que es mantenen durant molts anys i, fins i tot, durant tota la vida. Són la conseqüència d’hores i hores d’assajos i de viatges per a participar en tot tipus de certàmens musicals“, ha volgut ressaltar el president de la Diputació de Castelló, José P. Martí García.

Ada Gil Porcar, presidenta de l’Associació “Amics de la Música de Figueroles”, afirma que “Estem molt orgullosos d’organitzar aquesta festa amb els músics de les altres bandes. Som una banda molt jove i volem animar a tota la gent que vulga formar part de la nostra societat“. Mentre que l’alcalde de la localitat castellonenca, Luis Gregori Herrando, ha volgut destacar “el gran esforç dels músics integrants de cadascuna de les societats musicals de la comarca ja que aconsegueixen engrandir i consolidar la nostra tradició musical.

La jornada finalitzarà amb la interpretración conjunta per part de totes les formacions de l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Documents

Descarrega el tríptic de la Trobada [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías