Search
Close this search box.

Les Societats Musicals passen a la història i aconsegueixen 13 Guinness en el 50è aniversari de la FSMCV

La FSMCV va celebrar ahir l’acte central del seu 50è aniversari a Mestalla amb una convocatòria multitudinària en la qual van participar 427 Societats Musicals de les tres províncies i les bandes municipals d’Alacant, Castelló i València.

Les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han fet historia aquest cap de setmana a València. Ahir, enquadrat en les activitats de la seua 50è aniversari, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) va celebrar un acte en el camp de futbol de Mestalla (València CF) amb el qual s’ha aconseguit batre 10 Guinness World Records de l’àmbit musical. Una fita sense precedents a la Comunitat que ha posat de manifest que es tracta del moviment associatiu més important d’Espanya.

Entre els actes de les tres províncies la FSMCV ha mobilitzat a més de 23.000 músics i més de 430 Societats Musicals de les tres províncies. Anit es conseguiren els Rècords a la major desfilada de bandes de música de la història, al major ensemble de saxos, de corn anglès, d’oboès, de trompes (va superar l’anterior Guinness per més de 500), de trompetes, de trombons (va superar l’ultime Guinness per més de 500), de bombardins, de clarinets (aquest Rècord va superar a l’anterior per més de 3.200) i de percussió corporal (va batre l’anterior Rècord per més de 6.000).

L’acte ha comptat amb la intervenció de Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, i del President de la Generalitat, Ximo Puig.

Hui volem fer un homenatge i reconeixement a tots els músics de la Comunitat perquè ells són la base de les nostres Societats Musicals. Sens dubte, estem vivint un moment històric. Per fi han sigut declarades BIC i celebrem el 50è aniversari de la Federació. Hui més que mai és el moment per a mostrar al món la gran tradició musical de la Comunitat”, ha declarat Pedro Rodríguez.

“Estem vivint un moment històric. Les Societats Musicals han sigut declarades BIC i celebrem el 50è aniversari de la Federació”
Pedro Rodríguez, president de la FSMCV

Per la seua banda, el President de la Generalitat ha afirmat que “la Comunitat Valenciana és sobretot música i bandes de música”. A més, ha mostrat el seu agraïment a tots els que ho fan possible i ha ressaltat que les “Societats Musicals són un lloc d’aprenentatge i una escola de convivència i, sobretot, de valors”.

Entre altres autoritats públiques, també es va comptar amb la presència del Conseller de Cultura, Vicent Marzà, i del President dels Corts, Enric Morera.

Homenatge a la música i els músics de la Comunitat

PAno Mestalla 1

L’esdeveniment organitzat per la FSMCV ha començat amb una desfilada de 277 bandes i més de 10.000 músics de Societats Musicals de les tres províncies. Posteriorment, i després de la seua arribada a Mestalla, l’espectacle s’ha iniciat amb una actuació del grup valencià Vadebó. A continuació les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València han desfilat per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional.

Després de la seua intervenció, s’ha procedit a la consecució dels Guinness per ensembles de famílies d’instruments musicals. Per a la consecució d’aquests rècords, alumnes de composició del Conservatori Superior de Música de València (Dídac Bosch i Isidro J. Martínez) i compositors ja consagrats com Saül Gómez i Andrés Valero-Castells, han prestat, compost o arreglat obres pròpies i d’altres compositors i compositores valencians, des del barroc fins als nostres dies, per a retre homenatge a la música valenciana en general i ser interpretades en aquesta ocasió tan especial. Valero-Castells ha coordinat a tot aquest equip com a Catedràtic de composició del Conservatori Superior de València. La dirección de cada ensemble ha sigut a càrrec dels citats a qui s’ha unit la jove directora Marita Primo.

A més, per a l’obtenció del Guinness al major ensemble de percussió corporal s’ha realitzat l’estrena absoluta de l’obra Som cos, som foc, som so creada per a l’ocasió pel reconegut compositor Llorenç Barber, que ha sigut interpretada sota la direcció d’Óscar Vidal.

Per a la certificació dels Rècords i el control dels assistents, la FSMCV ha comptat amb la participació del magistrat José María Tomás i Oncle, president de la secció segona de l’Audiència Provincial de València, de la Fundació per la Justícia i del Tribunal Internacional per a l’aplicació de la Justícia Restaurativa a El Salvador, també amb l’Auditor acreditat en el *ROAC Ignacio A. Benedito Cercós i de més de 500 voluntaris supervisors-controladors dels Guinness.

L’esdeveniment ha comptat amb les actuacions de Cashalada i de la cantant Sole Giménez que ha interpretat diferents peces musicals al costat de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la direcció de Saül Gómez.

A més, per a l’ocasió Xarxa Teatre ha creat l’espectacle Les Fades de la Música que ha omplert de grandiositat la gespa de Mestalla amb una obra que ha volgut transmetre el sentiment d’orgull per ser músics.

Per a l’organització i desenvolupament d’aquest acte, la FSMCV ha comptat amb la col•laboració de més de 500 voluntaris, que se sumen als més de 200 que van fer possible els actes de celebració del 50è aniversari a Castelló i Alacant.

13 Guinness World Records per a les Societats Musicals de la Comunitat

En total, la FSMCV ha aconseguit 13 Guinness de l’àmbit musical en l’últim mes. L’objectiu d’aquesta fita ha sigut que la Comunitat siga reconeguda internacionalment com a terra de músics per excel•lència. Als 10 Guinness aconseguits ahir pels músics valencians, se sumen els tres obtinguts en les últimes setmanes a Castelló i Alacant pels alumnes de les Escoles de Música de les Societats Musicals. 21 d’abril: Guinness per al “major grup de músics que són família troncal en un espectacle de música” i per al “major grup de músics amb connexió familiar en un espectacle musical”) i al batut a Alacant (12 de maig, Guinness a la “major lliçó de música” de la història”).

Els actes de celebració del 50è aniversari de la FSMCV han comptat amb la col•laboració de la Generalitat Valenciana, a través del Institut Valencià de Cultura i Presidència, de les tres Diputacions provincials i els Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías