Search
Close this search box.

Els músics valencians intentaran batre 14 rècords Guinness aquest pròxim dissabte a Mestalla convocats per la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) intentarà batre el pròxim dissabte 26 de maig en el camp de futbol de Mestalla (València CF) fins a 14 Guinness World Records relacionats amb la música. Aquest esdeveniment, que forma part de les activitats programades per la FSMCV per a commemorar el seu 50é aniversari, s’ha configurat com un dels de major envergadura en l’àmbit musical de la Comunitat Valenciana de tota la història i en ell està previst que participen al voltant de 20.000 músics.

Compra ja la teua entrada

En la trobada intervindrà el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i està prevista la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig.

L’acte del dissabte és un homenatge als músics de la Comunitat. Volem reconèixer a tots els músics de les nostres Societats Musicals el seu treball, tenacitat i estudi constant. També donar rellevància a les persones que dirigeixen i que componen música per a les nostres unitats artístiques i a totes aquelles que han contribuït al fet que la música popular valenciana estiga sent reconeguda a tot el món”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Els actes començaran a les 19.00h amb una desfilada de més de 300 bandes i 14.000 músics de Societats Musicals de les tres províncies amb el qual es pretén aconseguir el primer Guinness, en aquest cas a la “Major desfilada de bandes de música de la història”. Aquestes, partiran des de carrers adjacents a Mestalla (Passeig de l’Albereda, Prevalgut Reig, Av. Blasco Ibáñez, etc.) que oportunament s’anunciaran fins a concloure el seu recorregut en les rodalies del camp del futbol del València CF.

Una vegada en l’estadi l’espectacle començarà a les 21:00 h amb la música del grup valencià VaDeBo. Després, a les 21:30, està previst que les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents bandístics de la Comunitat siguen les úniques que desfilen per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional.

Consecució de 13 Guinness World Rècords més a Mestalla

Posteriorment, començarà el gran moment de la nit en el qual s’intentaran batre 13 Rècords Guinness més, fet que mai s’ha realitzat fins al moment i que té com objectiu demostrar al món per què la Comunitat és reconeguda internacionalment com a terra de músics. Aquests Guinness són al:

– Major ensemble de fagots
– Major ensemble de saxofons
– Mayor ensemble d’oboès
– Major ensemble de flautes
– Major ensemble de trompes
– Major ensemble de trompetes
– Major ensemble de trombons
– Major ensemble de fliscorns
– Mayor ensemble de tubes
– Major ensemble de bombardins
– Mayor ensemble de clarinets

Per a la consecució d’aquests rècords, alumnes de composició del Conservatori Superior de Música de València (Dídac Bosch i Isidro J. Martínez) i compositors ja consagrats com Saül Gómez i Andrés Valero-Castells, han prestat, compost o arreglat obres pròpies i d’altres compositors i compositores valencians, des del barroc fins als nostres dies, per a retre homenatge a la música valenciana en general i ser interpretades en aquesta ocasió tan especial. Valero-Castells ha coordinat a tot aquest equip com a Catedràtic de composició del Conservatori Superior de València. La direcció de cada ensemble serà a càrrec dels citats a qui s’unirà la jove directora Marita Primo.

El 13é Guinness que la FSMCV s’ha proposat batre és al “Major ensemble de percussió corporal”. Per aconseguir-ho, es realitzarà l’estrena absoluta de l’obra per a percussió corporal Som cos, som foc, som so creada per a l’ocasió pel reconegut compositor d’Aielo de Malferit i fama internacional Llorenç Barber, que serà interpretada pels 20.000 músics presents, sota la direcció d’Óscar Vidal.

El 14é Guinness que s’intentarà aconseguir serà a la “Banda de música més gran del món”. Per a açò, la FSMCV necessita reunir a un mínim de 20.101 músics (aquest Rècord ho ostenta actualment una entitat musical d’Estocolm amb 20.100). Tots els músics presents a Mestalla tocaran junt a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV el 3r Mov. (Interludio sobre un latido) de l’obra Cardiofonía (2010—AV76) i Oval, ambdues composicions d’Andrés Valero-Castells que, a més, serà el director d’aquesta multitudinària banda formada per a la consecució d’aquest Guinness.

Per a la certificació dels Rècords i el control dels assistents, la FSMCV comptarà amb la participació del magistrat José María Tomás i Tío, president de la secció segona de l’Audiència Provincial de València, de la Fundació per la Justícia i del Tribunal Internacional per a l’aplicació de la Justícia Restaurativa a El Salvador, també amb l’Auditor acreditat en el ROAC Ignacio A. Benedito Cercós i de més de 500 voluntaris supervisors-controladors (cadascun d’ells ha d’encarregar-se de controlar grups de 50 músics per a certificar que efectivament participen activament en la consecució del rècord).

Compra ja la teua entrada

Un espectacle sense precedents per i per a la música valenciana

En l’esdeveniment organitzat per la FSMCV es posarà en valor la música valenciana en un sentit ampli. Repertori de compositors valencians des del barroc fins als nostres dies per a aconseguir els Guinness amb uns ensembles d’instruments que estaran dirigits per directors també valencians.

D’altra banda, i per a retre homenatge a aquests 50 anys de la FSMCV, es durà a terme l’estrena mundial de Marxa Federal, obra realitzada per a l’ocasió pel compositor Bernardo Adam Ferrero, i que serà interpretada per la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la batuta de Cristóbal Soler.

Juntament amb açò, l’esdeveniment comptarà amb algunes sorpreses i moments màgics durant la nit com seran l’actuació del grup valencià VaDeBo, Cashalada i de la cantant Sole Giménez que actuarà junt a la Jove Banda Simfònica de la FSMCV sota la direcció de Saül Gómez.

A més, per a l’ocasió Xarxa Teatre ha creat l’espectacle “Les Fades de la Música” que omplirà de màgia, llum i grandiositat la gespa de Mestalla.

Per a l’assistència a l’esdeveniment s’han disposat a la disposició del públic 11.000 entrades amb preus que varien des dels 6€ fins als 10€ i que poden adquirir-se des del següent enllaç: https://proticketing.com/fsmcv_tickets/es_es/entradas/evento/12040/session/638638/select

Els actes de celebració del 50é aniversari de la FSMCV compten amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Cultura i Presidència, de les tres Diputacions provincials i els Ajuntaments d’Alacant, València i Castelló, així com de Bankia i altres patrocinadors privats.

Actualment, la FSMCV està formada per 549 Societats Musicals, més de 200.000 socis, 40.000 músics federats, més de 4.200 professors, 600 centres educatius i més de 60.000 alumnes.

Compra ja la teua entrada

Documentació

Descarrega el timming de l’acte de Mestalla del 26 de maig. [PDF]
Descarrega el dossier amb informació sobre l’espectacle de Xarxa Teatre, “Les fades de la música”, l’espectacle de Cashalada, ressenya biogràfica del compositor Llorenç Barber i ressenya biogràfica del compositor Cristóbal Soler. [PDF]

 


Imatge: VCFDigital

Compartir:

Últimas noticias

Categorías