L’Ajuntament de la Vall d’Alba homenatja al director de la banda de música pels seus 25 anys de trajectòria amb motiu de Santa Cecília

L’Ajuntament de la Vall d’Alba ha celebrat la festivitat de Santa Cecília de manera molt especial: amb la incorporació de quatre nous membres en l’Associació Musical Valldalbense, un concert especial i un homenatge a José Martínez García amb motiu dels seus 25 anys com a director de la banda de música, amb el qual el consistori ha volgut agrair l’esforç personal i professional de José García Martínez en la formació dels músics i la promoció de la cultura musical en la població.

La cita va reunir en la vesprada del dissabte, 24 de novembre, a desenes de veïns, que van abarrotar el saló d’actes del Espai Cultural de la Vall d’Alba per a gaudir del tradicional concert amb el qual els músics de la localitat honren a la seua patrona, si bé enguany ha tingut un caràcter molt especial.

Amb l’assistència de l’alcaldessa Marta Barrachina, els valldalbenses van donar la benvinguda als quatre nous membres de l’Associació Musical Valldalbense, que es van estrenar en el seu nou lloc davant el públic: Josep Gallego Beltrán, trompeta; Marc Mateu Ibáñez, trompeta; Carla Cuevas Ferrando, clarinet; i Irma Nebot Araque. Tots ells van rebre la insígnia de l’entitat de mans de la presidenta, Inés Barrachina.

A continuació, la formació va oferir el recital, que va aconseguir una tancada ovació per part dels valldalbenses. En aquesta edició, l’Associació Musical Valldalbense va incloure en el seu programa les composicions José Miguel Pérez ‘Joselillo’ (PD taurí), d’Eugenio Gómez; Rapsòdia valenciana, de Manuel Penella; La canción del olvido (Selecció de la sarsuela), de José Serrano; Palmas al mayoral (PD taurí), d’Andrés Piquero; Espo’70, de Paul Yoder; i My fair lady (Selecció musical), de Frederick Loewe, amb els arranjaments d’Hans Kloditz.

Precisament, la selecció de les peces d’enguany ha sigut especial, atès que són les obres amb les quals el director José García Martínez va agafar la batuta de la Banda de Música de la Vall d’Alba, en el seu primer concert l’any 1993, així com les de l’any següent.

Pels 25 anys que José García Martínez porta dirigint la formació, l’Ajuntament de la Vall d’Alba ha volgut rendir-li un homenatge, lliurant-li una placa que recorda l’efemèride, com a mostra de l’“afecte, agraïment i respecte al treball que ha desenvolupat al capdavant dels músics del nostre poble”, va afirmar l’alcaldessa Marta Barrachina, a un visiblement emocionat director de la banda.

En nom del poble de la Vall d’Alba, vull hui donar-te les gràcies en majúscules per la teua vida dedicada a la música pel bé de la cultura del nostre poble i de la nostra banda. Enhorabona per aquestos 25 anys i a per molts més”, va dir la màxima representant de l’Ajuntament valldalbense, que després de lliurar-li la placa commemorativa, va procedir a atorgar-li el privilegi d’estampar una dedicatòria i la seua signatura en el llibre d’honor de la localitat.

Per la seua banda, el director de la Banda de Música de la Vall d’Alba, va prendre la paraula per a rememorar els seus difícils inicis i l’esforç realitzat des del punt de vista personal i familiar per a desenvolupar els seus estudis de música, cosa que va ser possible gràcies al suport dels seus pares, que van seguir les seues paraules des de la primera fila de l’auditori. També la seua dona i el seu fill van seguir el seu discurs entre llàgrimes d’orgull des del lloc que també ocupen en la banda. D’ací va recordar els moments de dificultats pels quals va passar en els començaments de la seua nova responsabilitat per la falta de músics –7 d’ells encara continuen en actiu en l’actual formació-, i com la situació s’ha anat revertint, fins a aconseguir l’estabilitat i l’extens nombre de professionals que avui conjumina en el seu si.

En aquest sentit, José García Martínez va voler fer “un esment especial” a l’alcaldessa Marta Barrachina, “per haver mostrat una sensibilitat especial cap a la banda, i com no, cap als músics, per haver reconegut la labor de difusió cultural que fa la nostra associació tant dins del poble com en cada lloc al que es desplaça. No solament des del punt de vista econòmic, sinó també pel suport moral, el respecte i la consideració cap a la labor desinteressada d’un col·lectiu com el nostre. Perquè sí, fer música és fer cultura, i no ens oblidem, fer cultura és també fer poble. Gràcies Marta i al teu equip”.

El mestre José García Martínez va acabar la seua al·locució amb: “Gràcies per gaudir junt a mi d’aquesta passió que és la música, que té la gran virtut que, a diferència d’altres activitats de la vida, no entén d’edats ni ideologies polítiques; que fomenta la convivència, la solidaritat, el ben comú, la companyonia, la tolerància i, a més, permet viure i compartir moments meravellosos i inoblidables. Tot açò i molt més és la banda. Que sapieu, músics, que vos vull molt”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías