Search
Close this search box.

Cap de setmana mogudet per a la banda de Castalla

València, 24 de novembre del 2016

El proper cap de setmana moltes bandes de música celebren la Festivitat de la seua patrona, Santa Cecília, amb concerts, convivències, concentracions, dinars, sopars, etc. Nombroses activitats que moltes societats han de distribuir en diversos caps de setmana perquè es fa molt difícil compaginar-les totes. Però per a l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla això no és cap problema. En aquesta banda aconsegueixen comprimir l’agenda per a realitzar tots els seus actes en tan sols dos dies.

El divendres 25 de Novembre a les 20:30h realitzaràn un Assaig General Obert al Públic. Aquesta és una modalitat d’actuació on l’interacció entre banda i els assistents al concert és molt més propera. Es pot dir que, més que d’un concert formal es tracta d’un assaig on els assistents podran veure com treballa i es prepara la banda per al seu concert més important i, alhora, gaudir de les explicacions que el director fa de cadascuna de les obres.

El dissabte 26 de Novembre a les 19:30h tindrà lloc el Concert Extraordinari de Santa Cecília 2016 sota la direcció del mestre Saül Gómez Soler. Aquest concert és el més important que celebra la banda durant l’any. En ell es prepara un repertori de major dificultat i es treballa de valent per a oferir una actuació de gran nivell musical. “Preparar el concert de Santa Cecília sempre és una responsabilitat perquè el públic espera una actuació de nivell” afirma un dels membres de la banda.

Per aquest motiu, el repertori escollit aquest any per al concert de Santa Cecília ha estat el següent. En la primera part la banda interpretarà: “Discursum” de Carlos Pellicer, “Colonial Song” de Percy Grainger i “Praise Jerusalem” d’Alfred Reed. A la segona part escoltarem dos peces del repertori de Victoriano Valencia, prolífic compositor colombià. En primer lloc “Espiritu” i per a tancar el concert la “Tercera Suite per a Banda”.

Com ja és tradició, en aquest concert es presenta de forma oficial als nous integrants de la banda i se’ls fa entrega d’un diploma commemoratiu. Aquest any són un total de 5 xiquets i 4 xiquetes els que entraran a formar part de la nostra Agrupació. En concret: un percussionista, dos trombons, dos saxofons, tres clarinets i una trompeta.

Per altra part i com a punt emotiu, cal dir que al concert també es retrà homenatge a la figura de Joan Garcia, més conegut per tots com “Butxaquetes”; un music molt volgut per a la banda que ens ha deixat aquest any.

Després del concert, tota la banda celebrarà un sopar de gala on les rialles i el bon ambient estan assegurats. Aquest any els components de la societat musical podran gaudir d’un animat photocall, una taula dolça, Xaranga i moltes sorpreses més, com els divertits premis que la junta directiva atorga al membres de la banda. Entre ells podem destacar els premis de “Miss i mister Santa Sexy”, “Miss i mister simpatia”, “Llengua d’or” o “Premi al més puntual als assaigs”. Una més que merescuda celebració per l’intens treball realitzat.

El Diumenge 27 de Novembre es presenta carregat d’actes. Per a començar, a les 10:00h, amb les “seqüeles” de la nit anterior, l’Agrupació Musical Santa Cecília iniciarà la famosa Recollida dels nous integrants. En aquest acte la banda desfilarà en cercavila des de la seua seu fins la casa de cadascun dels xiquets i xiquetes que entren a la banda. Aquest és un acte molt emotiu segons les paraules d’un dels nous integrants de la banda: “No tots els dies és té la sort de que la banda del teu poble t’arreplegue a la porta de casa”. A les 12:00h tindrà lloc la Missa en honor a Santa Cecília amb intervencions musicals de la banda durant la cerimònia.

I a les 13.00h hi haurà un Vi d’honor per als Socis de l‘Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla. En acabar la missa, la banda desfilarà en cercavila des de l’església fins la seua seu on oferirà un piscolabis per a tots els socis i amics que vulguen assistir. Com es pot veure un cap de setmana per a gaudir intensament de la música, dels companysi del bon ambient que es respira en l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías