Oblidades i silenciades han estat les dones compositores en la història de la música. Per aquest motiu, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, la FSMCV va iniciar en 2015 un apassionant projecte musical en clau femenina.
Aquest projecte pren la forma d’una banda formada exclusivament per dones músics, amb l’objectiu prioritari de reivindicar el paper de la dona en l’art, en les diferents vessants que la música ens ofereix, des de la interpretació, la direcció, la composició o la gestió. Un projecte de gran envergadura que culmina en concerts com el que s’oferirà el dia 5 de març, amb un programa ple de simbolisme que pretén rescatar de l’oblit algunes de tantes i tantes obres de gran qualitat, que han sigut oblidades i menyspreades pel fet, simplement, de ser obra de dones.
Un any més, este 2017 la FSMCV reivindica el talent femení de la millor manera que sabem: fent música. El dia 5 de març a les 11:30 hores, a l’Auditori del Palau de Congressos de Castelló, més de 70 dones músics, sota la batuta de la jove directora Lidón Valer Cabaleiro, pujaran a l’escenari per tal de reivindicar el talent femení i retre homenatge a totes aquelles artistes que van viure, en silenci, la bellesa del seu art.
Programa del concert del 5 de març
1ª Part. Dones compositores valencianes
Marxa del Rei Barbut (Matilde Salvador, 1918-2007).
Foundations (Amparo Edo, 1988). Tuba solista: Sandra García Contell.
Stonage (Sara Galiana, 1989).
2ª Part. Dones que han fet història
A Movement for Rose (Mark Camphouse, 1954).
The story of Anne Frank (Otto Schwarz, 1967). Violí solista: Irene Vilanova Domínguez.
Earthdance (Michael Sweeney, 1952). Amb la participació de les alumnes de l’Escola de Música Alqueries.
Directora: Lidón Valer Cabaleiro.