Search
Close this search box.

El grup de percussió UMSE prepara el I Festival de Percussió “Vila d’Énguera”

El I Festival de percussió “Vila d’Énguera” prepara la seua primera edició de la mà del grup de percussió UMSE. Es tracta d’un festival dinàmic, pensat per a atraure a percussionistes amb diferents interessos, tant del món orquestral i clàssic, com de la percussió moderna, en aquest cas, llatina. La intenció és portar al poble d’Énguera, situat a La Canal de Navarrés, a grans figures mundials de la percussió, i activar d’aquesta manera la vida cultural de la localitat i els seus voltants. Els diferents ponents realitzaran master – classes per als alumnes inscrits, tant oïdors com a actius.

En aquesta primera edició, les jornades es realitzaran en tres trobades repartides al llarg del 2018. La primera d’elles tindrà lloc el 17 i 18 de febrer, i serà a càrrec del solista de percussió de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Raúl Benavent.

La segona trobada, es realitzarà el 31 de març i 1 d’abril, rebent la visita del timbaler de la gran Orquestra Royal Concertgebouw d’Àmsterdam (Holanda), Nick Woud, tota una icona del timbal en l’orquestra.

Per a acabar, el 28 d’abril Énguera gaudirà de la música del percussionista cubà establit a València, Yoel Páez, referent mundial de la percussió llatina i de la bateria.

Programa del festival

17 – 18 de febrer: Raúl Benavent
Master classes de 10h – 13h // 15h – 18h // 10h – 14h

31 de març – 1 d’abril: Nick Woud
Master classes de 10h – 13h // 15h – 18h // 10h – 14h

28 d’abril: Yoel Páez
Master classes de 10h – 14h

L’horari és orientatiu, pot variar segons les necessitats del professor.

Equip de Percussió UMSE

– Julián Aparicio
– Sergi Santamaria
– Borja Sarrión
– Neus García

Professors

Raúl Benavent

Solista de percussió de l’Orquestra Simfònica de RTVE. Va estudiar en els conservatoris de València i Madrid, en el centre d’estudis Neopercusión i en Hogeschool llaor Muziek en Theater Rótterdam (Holanda). Actualment és professor de percussió en la universitat Alfonso X el Sabio. Apassionat en la seua professió i compromès amb el seu treball, realitza una important labor tant interpretativa com a pedagògica.

Va ser membre del grup Neopercusión de 1996 a 2001 i professor d’aquest mateix centre durant quatre anys. Ha editat diversos CD: amb el grup de percussió de la JONDE, amb Cara a Cara Duo, amb Madrid Okho, amb el grup Urbethnic i amb la Big Band Benigànim; a més de realitzar gires per Espanya i l’estranger, amb actuacions en el festival internacional de Granada, Santander, Madrid, l’Havana, Monterrey i Belgrad.

És autor de diversos projectes pedagògics com “L’Era dels Materials”, ”La caixa emmascarada”, o “Modernitat, Mètode i Ment”, curs de perfeccionament de repertório orquestral.

Participa en diversos programes de RNE, com” la Dàrsena” i “Estudi 206” i en el programa “ Els concerts de la 2”. Va ser professor en la universitat Francisco de Vitória (Madrid) i en el centre d’alt rendiment Maurice André (Lliria) en l’especialitat de percussió, a més de professor convidat en nombroses orquestres joves espanyoles, Director de Madrid-Okho, centre de percussió, escola de percussió d’alt rendiment. Professor de percussió en el centre d’ensenyament superior i Master en Progrés Musical.

Forma part del grup de música contemporània Modus novus i de Madrid Okho Duo. Ha sigut director artístic dels cursos d’estiu de Ritme i Percussió de Beniganim (València) i del festival Nits d’estiu de la mateixa ciutat.

Actualment àmplia la seua formació com a director d’orquestra. Es defineix com un director d’orquestra enèrgic, apassionat i amb una alta implicació interpretativa en les seues versions. Molt polifacètic en la realització de projectes musicals, que abasten des de la música clàssica a la contemporània i d’avantguarda.

Nick Woud

Timbaler de la Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam. Nick Woud va estudiar percussió i timbals en el Conservatori de Música de Ámsterdam, amb Jan Labordus i Jan Pustjens, tots dos percussionistes de la Royal Concertgebouw. Des dels 18 anys va actuar en la Concertgebouw Orchestra, l’Orquestra de cambra dels Països Baixos i totes les principals orquestres holandeses.

A l’edat de 22 anys es va unir a l’Orquestra Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos, primer com a percussionista i en 1984 com timbaler principal. Al maig de 2002, Nick Woud va guanyar les audicions per unanimitat i es va unir a la Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, compartint el lloc de Principal Timpani amb Marinus Komst.

Com a tutor, es va connectar al Hilversum i al Conservatori de Música de Utrecht. Durant els últims 26 anys ha sigut tutor principal de timbals en el departament de percussió del Conservatori de Música de Ámsterdam. Va publicar 3 mètodes de timbals i, com a compositor, diverses obres per a instruments de metall en diversos escenaris i per a timbals i percussions. També va compondre música per a ràdio i televisió.

El seu interès en l’aspecte tècnic dels timbals va donar lloc a una relació a llarg termini amb Adams Timpani com a assessor i endorser [des de 1977]. El desenvolupament dels timbals d’Adams s’ha realitzat en estret contacte amb Woud com a consultor professional. Des del començament d’aquesta relació, tots els tipus de timbals Adams han sigut provats i testats per ell en grans sales. L’últim projecte va ser el desenvolupament del timbal Adams Schnellar.

Com a solista, Nick Woud va tocar amb els seus companys de la Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos en “el Concert de Manhattan” de Siegfried Matthus i en “De mi flueix el que vostè crida temps” de Toru Takemitsu. Amb la International Wind Band, durant el World Music Concourse Kerkrade, va interpretar el concert de Timor-Leste de Gordon Jacob.

Durant molts anys, Nick Woud va dirigir la secció de percussió de la Dutch National Youth Orchestra com a líder d’estudi per a aquest conjunt i per a la NJO Summer Academy. Nick Woud va dirigir la secció de percussió del EUYO durant diversos anys. Nick Woud dóna regularment classes magistrals en molts països.

Yoel Páez

Professor i percussionista freelance. Naix a Matanzas (Cuba). A la primerenca edat de cinc anys, el seu pare Rafael Páez, músic professional, ho endinsa en el món dels festivals de la illa, guanyant així importants premis. Comença els seus estudis musicals als 9 anys d’edat a l’EVA de Matanzas i posteriorment a l’Escola Nacional de Música de l’Havana (ENA), on es gradua com a professor i instrumentista en l’especialitat de percussió clàssica i moderna.

És membre fundador de Percuba i ha format part dels grups més importants del seu país com són: Isaac Delgado, Paulo Fg, i la seua Elit i El Metge de la Salsa amb els quals realitza gires per països com Japó, EUA, Brasil, Mèxic, Espanya, Dinamarca, Bèlgica, Alemanya, França, Itàlia, Argentina, etc. Comparteix escenari i festivals amb artistes de la talla de Celia Cruz, Marc Anthony, Paul Simon, Herbie Hancock i Michael Bolton, entre uns altres. En el 2003 ho nominen entre els millors bateristes de Timba Cubana, compartint cartell amb Jose Luis Quintana “Changuito”, Calixto Oviedo, Samuel Formell i Giraldo Pilot.

A Espanya va formar part durant vuit anys de la banda, tres vegades nominada als Grammy, Café Quijano, amb la qual ha arribat a tocar davant 80.000 persones a l’estadi Santiago Bernabéu.

Treballa en les escoles de Música ABPdrums i La Klave de València i participa com a professor en nombrosos seminaris i festivals de Percussió entre els quals destaquen: La Rioja Drumming Festival, Drumfest Internacional de Sevilla, Seminari Internacional de Jazz de València, compartint cartell amb especialistes com Miguel Angá Diaz, Tommy Aldridge, Chris Coleman,Wolfgang Haffner, Peter Erskine, Thomas Lang, Bob Mintzer, Jorge Pardo, Vera Figueiredo, Ray Luzier, Terri Lyne Carrington, José Mena, Coki Giménez, Nebojsa Jovan Zivkovic, Victor Mendoza, Chris Adler, Aquil·les Priester, Javo Barrera ,Brendan Buckley i Milos Meier.

En la seua discografia trobem més de 80 discos gravats com a bateria i percussionista, passant per diferents instruments com: Bateria, Congues, Bongó, Batás, Pailas i Calaix. En el 2008 saca al mercat el seu Mètode “Adaptació dels tocs Afrocubanos a la Bateria i al Set de Percussió”.

Des del 2009, forma part de les gires de la cantant Sole Giménez, amb la qual grava “Dues Gardenias” i “Xicotetes Coses”, compartint crèdits amb artistes com Joan Manuel Serrat, Chano Domínguez, Ivan Lewis, Jorge Pardo, Yelsi Heredia, Joshua Edelman i Llaura Malikian. En aquestes gires actua en diversos països com Itàlia, Mèxic, el Marroc, Colòmbia, República Dominicana i Austràlia, realitzant un concert en la mítica Opera House de Sydney.

En el 2011, a més de la gira de Sole Giménez, també participa a l’homenatge a Nat King Cole al costat del cantant Isaac Delgado. També ha col·laborat amb la gira de la cantant de flamenc Concha Buika i del trombonista de jazz, Julio Montalvo.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías