Search
Close this search box.

La FSMCV celebra la 3ª reunió transnacional amb el projecte Erasmus+KA2 a Ponte de Sor (Portugal)

Entre el dimecres 31 de maig i el dissabte 3 de juny s’ha desenvolupat a Ponte de Sor (Portugal) la tercera reunió transnacional del projecte “Tecnologia per a l’aprenentatge i la creativitat: teixint xarxes europees mitjançant la creació musical col·laborativa”, projecte coordinat pel CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser i al qual la FSMCV participa junt amb l’IES Arabista Ribera de Carcaixent conformant un consorci. A la cita ha acudit el professorat coordinador d’Itàlia (Club amici de Salvatore Quasimodo de Roccalumera i Istituto Comprensivo Tremestieri de Messina), Romania (Liceu d’Arts de Baia Mare), a més dels professors de les escoles de música de les societats musicals de Benimaclet i Canet d’En Berenguer, centres educatius pilot de la FSMCV en aquest proyecte. Vam ser rebuts i acollits magníficament pels companys del projecte de l’Agrupament d’Escoles de Ponte de Sor.

Han estat uns dies de treball conjunt en què s’ha reflexionat sobre els objectius aconseguits al llarg d’aquest projecte que ja arriba al seu fi. En tots els casos han expressat la seua satisfacció per haver pogut participar i aportar experiència en una proposta puntera en aplicació de les TIC a l’àmbit de l’educació musical. Les reunions de treball han servit també per compartir les reflexions des de l’avaluació constructiva, veient també les possibilitats de propostes de futur. Vam comptar també amb un magnífic concert a l’Auditori de l’Agrupamento de Escolas de Ponte de Sor al qual es va poder apreciar el nivell aconseguit en la utilització de Soundcool per part del professorat i l’alumnat portuguès. Tampoc van faltar les visites culturals a la ciutat de Ponte de Sor i a la regió de l’Alentejo portuguès.

El dijous 1 fou el dia reservat a la recepció oficial a l’Ajuntament de Ponte de Sor per part de l’alcalde i tècnics en educació de l’Ajuntament. Abans vam tindre una visita guiada als monuments i llocs més importants de la ciutat. En aquest acte es notava la maduresa d’un projecte que ja arribava al seu fi i el nivell d’enteniment entre tots els socis participants al mateix.

Després d’aquesta tercera reunió transnacional a Portugal només queda ja tancar el projecte. Som conscients de la responsabilitat de liderar un projecte que representa una aportació puntera des de l’àmbit tecnològic a l’educació musical. Però també estem segurs que per a tots els socis participants i especialment per a l’alumnat ha merescut la pena, i estem segurs que continuarem amb més propostes en tecnologia aplicada a l’ensenyament de la música, donat que hem après molt amb aquesta experiència educativa.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías