Search
Close this search box.

Carlos Mazón es compromet a impulsar mesures per a promocionar l’activitat musical i reforçar les societats musicals

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, s’ha compromés a impulsar tota una sèrie de mesures per a potenciar el patrimoni cultural i la identitat col·lectiva que representen les bandes de música de la Comunitat Valenciana.

Així ho ha traslladat durant l’entrega dels XXIV Premis Euterpe-Ángel Asunción que concedix la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a reconéixer persones, entitats i iniciatives que destaquen en l’art musical, bandístic o orquestral, així com en altres manifestacions musicals.

DSCF4825
Foto: Alain Dupláa

En el transcurs de l’acte, Carlos Mazón ha recordat alguna d’estes mesures, com ara la introducció de la música en l’Ensenyança Secundària Obligatòria, cosa que “ja hem fet”. Però també ha enumerat altres compromisos, com ara incrementar les mesures de coordinació entre els centres amb els conservatoris de música, augmentar el nombre d’instituts públics que impartixen la modalitat del Batxillerat Artístic, i millorar la xarxa de conservatoris de titularitat pública

En esta línia, el president també ha afirmat que treballarem per a “aconseguir entre tots la sostenibilitat de les escoles musicals valencianes dependents de les societats musicals de la Comunitat”.

La música associada a la Comunitat Valenciana

Durant la seua intervenció, Carlos Mazón ha recalcat que la música forma part del patrimoni i la identitat col·lectiva de la Comunitat Valenciana. “Dir ‘música’ en qualsevol part d’Espanya i del món “està associat a la nostra terra”, ha assegurat, i ha afirmat que “eixim a una banda per cada 10.000 habitants”.

De fet, la Federació agrupa 547 societats musicals i escoles de música (el 50 % d’Espanya). L’entitat integra més 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats. La Federació està present en el 95 % dels nostres municipis de més de 500 habitants.

El president de la Generalitat ha reiterat que la riquesa patrimonial “s’ha de cuidar” i no podem posar en risc este tresor cultural, i este senyal d’identitat de la Comunitat Valenciana, que “ens unix a tots i és signe d’obertura, i una cosa única i inigualable que recorre tota la Comunitat”.

El president ha agraït la labor que desenvolupa l’FSMCV i ha felicitat tots els premiats per la seua “dedicació i l’esforç” i s’ha compromés al fet que l’any que ve, per a celebrar el XXV aniversari dels Premis, “fem un pas avant”, i podem entre tots “incrementar el seu impacte públic” i fer una edició molt especial.

Guardonats

Els Premis Euterpe, que a partir de 2023 inclouen el nom de l’històric president i membre fundador de l’FSMCV, Ángel Asunción, reten homenatge cada any a les persones i entitats que millor representen els valors de les societats musicals valencianes.

En l’actual edició, el premi Euterpe-Ángel Asunción a la dedicació a la seua societat musical ha sigut per a José Gimeno Gil, de la Societat Musical Centre Eslava d’Albuixech; Manuel Sanchis Jordà, de la Unió Musical de Muro, i Bartolomé Catalá Salines, del Centre Artístic Musical de Xàbia.

L’Agrupació Artística Musical de Dénia ha rebut el Premi Euterpe-Ángel Asunción a la participació federal, mentre que l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria ha sigut guardonat amb el Premi Euterpe-Ángel Asunción a la inclusió social en les societats musicals.

També s’ha guardonat l’Ajuntament d’Alginet amb el Premi Euterpe-Ángel Asunción a la institució o empresa, pública o privada

Finalment, Paco Roca, de la Fundació Vicky Foods, de la Comunitat Valenciana, i Mapfre España Compañía de Seguros y Reaseguros, SA, han guanyat el Premi Euterpe-Ángel Asunción extraordinari.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías