Search
Close this search box.

Castellnovo acull la segona ‘Trobada de Bandes Juvenils front al despoblament’ organitzada per la Generalitat i FSMCV

El Consell, mitjançant l’Agenda Valenciana Antidespoblament, i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), organitzen el pròxim diumenge, 5 de març, la segona ‘Trobada de Bandes Juvenils front al despoblament. La jornada tindrà lloc a Castelló, en el municipi de Castellnovo i comptarà amb la participació de joves de 13 societats musicals de les poblacions de l’Alt Palància.

3 Trobada Bandes Sempere 2022 2 1

Després de l’inici del projecte en els municipis de Sempere i Benissuera, esta segona cita reunirà a pràcticament tot l’alumnat de les societats musicals de l’Alt Palància. Joves intèrprets de Segorbe, Altura, Viver, Soneja, Jérica, Teresa, Begís, Navajas, Sot de Ferrer, Caudiel, Geldo, Almedíjar i també del municipi amfitrió, Castellnovo, celebraran una jornada de convivència l’activitat central de la qual serà una gran desfilada i una interpretació conjunta a la plaça de la Comunitat Valencianade la localitat.

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha assenyalat que «estos actes s’organitzen per a donar visibilitat als municipis AVANT, l’objectiu és dinamitzar i mostrar la riquesa cultural del nostre territori». «Són fonamentals per a potenciar la música com a valor formatiu, educatiu i social i, per això, els joves són protagonistes en estes cites. Potenciar la cultura i incrementar la seua oferta permet crear sentit d’orgull, d’arrelament a una comarca i a un poble», ha remarcat Segarra, posant l’experiència col·laborativa que suposen aquestes cites: «els ajuntaments saben que treballar units, sumant esforços, és garantia d’èxit en els projectes. Per això, en estes trobades es treballa a un nivell supramunicipal, acollint als joves d’una zona, d’una comarca».

El projecte també posa en valor a les societats musicals de la Comunitat Valenciana com un moviment artístic, educatiu i associatiu únic en el món. «El nostre col·lectiu té molt a dir en la revitalització de poblacions menudes, així com en la vertebració de tot el territori; pensem que en moltes d’estes localitats són l’únic agent cultural», apunta la presidenta de FSMCV, Daniela González.

La vocació d’estes ‘Trobades de Bandes Juvenils front al despoblament’ és contribuir a difondre la riquesa dels municipis presents en l’Agenda AVANT i donar a conèixer el potencial de l’interior de la Comunitat a través de les seues societats musicals.

«Des d’AVANT tenim l’Estratègia 20-30, en què apostem per incrementar les ofertes culturals en xicotetes poblacions a través d’este agent tan únic que són les societats musicals», ha remarcat Segarra.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías